ZNA SE KO JE GAZDA: Bobi caruje Evroligom!
Foto: Dado Đilas

Zvezdin gorostas na vrhu Evrope

ZNA SE KO JE GAZDA: Bobi caruje Evroligom!

Košarka -
Neviđeno Marjanović ostvario 15. dabl-dabl učinak na 23 utakmice u najelitnijem evropskom takmičenju i time oborio rekord koji je držao Tanoka Bird

Dominacija kakvu Evropa ne pamti. Sezonu iz snova Boban Marjanović kruniše kroz brojna priznanja i rekorde, koje obara iz utakmice u utakmicu.Poslednji u nizu postavio je u Kaunasu, gde je 15. put u sezoni ostvario dvocifren učinak u dve statističke kategorije (dabl-dabl). Time je Bobi postao rekorder Evrolige, prestigavši legendarnog Tanoke Birda.Pred svaki Zvezdin evroligaški meč iz tabora rivala stižu komplimenti na računa Marjanovića, kao najveću pretnju njihovom timu. Bobi im uglavnom „zahvali“ dvocifrenim učinkom u kategoriji poena i skokova. Malo-pomalo, taj broj dabl-dabl utakmica došao je do impresivnih 15. Tako je pao rekord Tanoke Berda iz 2005. godine (14).- Lep je osećaj biti vlasnik ovog priznanja. Čuo sam za rekord, znao sam da ga je držao Tanoka Berd, koji je igrao u upravo Žalgirisu - skromno će, po običaju, Marjanović.Brojke kažu da samo na jednoj utakmici u ovoj sezoni reprezentativni centar nije postigao više od 10 poena. Bilo je to u prvom meču top 16 faze, kada je Realu u Beogradu ubacio devet poena. Kada je reč o skokovima, samo na jednom meču Bobi je imao manje od sedam uhvaćenih lopti. Posle ovakve statistike postaje jasno da bi svaki tim na Starom kontinentu želeo da ga ima u ekipi.Marjanović pak priča samo u kolektivu i onome što čeka tim. Poraz od Žalgirisa crveno-beli su već arhivirali.- Pred nama je još dosta utakmica. Moramo da ostanemo fokusirani, ono glavno tek sledi - poručio je centar Zvezde.

ŽalgirisRADONJIĆ NE TUGUJEMalo je nedostajalo da se Crvena zvezda vrati sa pobedom iz Kaunasa. Trener crveno-belih ističe da je najveća dobit meča to što je na raspolaganju konačno imao sve igrače.- Uspeli smo da stignemo vođstvo Žalgirisa i da u poslednjoj četvrtini dođemo do šest poena prednosti, ali ne i da prelomio utakmicu u svoju korist. Veoma je važno što smo se kompletirali pred ono što nas čeka u nastavku sezone. Nadam se da će svi igrači biti spremni za izazove koji nas očekuju - rekao je Dejan Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track