Hrvati: Ne smeta nam četnik Darko!
Foto: Youtube Printscre

Neće praviti problem Miličiću

Hrvati: Ne smeta nam četnik Darko!

Košarka -
Ne vidim zašto taj momak ne bi igrao u mojoj zemlji, ne zanimaju me njegove tetovaže, kaže predsednik Cibone Aca Petrović

Hrvatski klubovi Cibona i Zadar nemaju ništa protiv da Darko Miličić, budući igrač Metalca, sa svojim tetovažama četničkih vojvoda dođe u njihovu zemlju. Predsednik Cibone Aleksandar Petrović, brat pokojnog Dražena Petrovića, ne ulazi u njegova politička opredeljenja.- Ne vidim zašto taj momak ne bi igrao u mojoj zemlji. Svaki igrač je dobrodošao, ne ulazim u to koje tetovaže ima po telu. Ako se budu poštovale propozicije takmičenja, nema razloga da ne dođe u Hrvatsku. Da budem iskren, uopšte i ne razmišljam o njemu - poručio je Aca Petrović i dodao:- Ne ulazim u to da li postoji bojazan da dođe do nekog incidenta s nekim od navijača. Ne mogu anticipirati šta će se dogoditi u budućnosti - poručio je Aca Petrović.Direktor Zadra Boris Skroče takođe se ne protivi dolasku Darka Miličića u taj grad, i navodi da ga ne zanima šta ima od tetovaža.- Apsolutno me ne zanima šta Miličić ima iscrtano po telu. Ako je tetovaža pokrivena, može da ima šta hoće. Pravila ABA lige moraju da se poštuju, sve ostalo nije bitno. Mogu i ja njemu da pokažem kakvu tetovažu imam. Ne treba da gledamo u prošlost, te ružne stvari su iza nas - istakao je Skroče.

Lisac o pravilnikuTETOVAŽA MORA BITI POKRIVENAGeneralni menadžer ABA lige Roman Lisac takođe nema ništa protiv da Darko Miličić igra u Hrvatskoj.- Zašto bi nekom košarkašu uskraćivali takvu mogućnost samo zato što na svom telu ima neke tetovaže. Bitno je da se ne vide, kao što je bio slučaj sa Gurovićem. Ne vidim nijedan razlog da bude drugačije - objasnio je Lisac.

Novi ugovorABA PRIPALA KLUBOVIMAUprava ABA lige saopštila je da je na sastanku klubova i uprave u Ljubljani usvojen nacrt ugovora koji predviđa promenu vlasničke strukture preduzeća „ABA Sidro d.o.o.“. Prema nacrtu ugovora, 80 odsto vlasništva biće u posedu klubova. Sastanku su prisustvovali svi klubovi osim Crvene zvezde, Metalca i Mege koji su svoje odsustvo opravdali obavezama u takmičenju. Dogovor su potpisali svi prisutni klubovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track