ŠUT-KARTA: Dačić izbacio Zvezdu iz Arene
Foto: Dado Đilas

Sportisti ostaju u senci političara

ŠUT-KARTA: Dačić izbacio Zvezdu iz Arene

Košarka -
Zbog bivšeg predsednika KK Partizan i ministra inostranih poslova Srbije crveno-beli ostaju bez pozamašne sume novca

Više od 10.000 navijača Crvene zvezde neće biti u prilici da uživo prati mečeve svog kluba u Evroligi tokom sledeće sezone. Jedan od razloga za to je i godišnja sednica OEBS, koja će se održati početkom novembra u Kombank areni. Zanimljivo, predsedavajući ove međunarodne organizacije je Ivica Dačić, bivši predsednik KK Partizan.Na neki način, opet se ukrštaju putevi Zvezde i Partizana. Ovoga puta u glavnoj ulozi je nekadašnji čelnik crno-belih. Zbog priprema za održavanje Skupštine OEBS, koje počinju u prvim danima novembra, najbolji klub u regionu neće moći da igra utakmice u Kombank areni. Tako će veliki broj Delija ostati bez ulaznica za utakmice jer će Zvezda morati u Pionir, koji prima tri puta manje ljudi od najvećeg dvorane na Balkanu.

Indirektno, Ivica Dačić će zadati veliki finansijski udarac crveno-belima. Samo od prodaje ulaznica u prošloj sezoni prvak ABA lige zaradio je oko milion evra, što je značajna stavka u budžetu kluba. Sledeće sezone ti prihodi biće neuporedivo manji (Arena 20.000 mesta - Pionir 7.000 mesta).Po završetku političkih priča, u Areni počinje EP u vaterpolu, a kasnije i šampionat Evrope u futsalu. Kada se podvuče crta - Zvezda ne može u Arenu pre 20. februara 2016. godine!

Grobar... Ivica Dačić
Grobar... Ivica Dačić

RačunicaZVEZDA GUBI 500.000 EVRA!Grube procene govore da gubitak Crvene zvezde zbog neigranja utakmica u Kombank areni može da dostigne i pola miliona evra. Naravno, sve zavisi od toga dokle će dogurati crveno-beli, ali ako ponove uspeh iz ove sezone, to bi značilo da će u Beogradu odigrati čak 12 utakmica. Prošle sezone utakmice Zvezde u Areni prosečno je pratilo više od 15.000 gledalaca, a dobro je poznato da su Beograđani ukinuli praksu besplatnih ulaznica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track