BEZ KRSTIĆA NA EVROBASKET: Pogledajte koga je Saša Đorđević pozvao na pripreme
Foto: Rojters

Spisak je tu

BEZ KRSTIĆA NA EVROBASKET: Pogledajte koga je Saša Đorđević pozvao na pripreme

Košarka -
Na spisku je 24 igrača, a njih 18 počeće pripreme za evropski šampionat

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak kadndidata za nacionalni tim pred Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u četiri zemlje.

Na spisku nema dosadašnjeg kapitena Nenada Krstića, a za 18. mesta pred start priprema 15. jula boriće se: Teodosić, Marković, Jović, Micić, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Zagorac, Kalinić, Simonović, Kešelj, Dangubić, Bjelica, Mitrović, Erceg, Mačvan, Majstorović, Birčević, Kuzmić, Jokić, Marjanović, Štimac, Milutinov, Raduljica.

Teodosiću kapitenska traka

U odsustvu kapitena Nenada Krstića, koji je posle srebra na Prvenstvu sveta najavio da će se povući, Đorđević je istakao da će tu funkciju obavljati njegov dosadašnji zamenik Miloš Teodisć.

"Teodosić je za mene kapiten", jasno je poručio Đorđević.

Radičević odbio da igra za univerzitetsku selekciju

Đorđević je govorio i o košarkašima, koji poput Nikole Radičevića iz Sevilje i Vladimira Lučića iz Valensije nisu na spisku

"Nikola je bio na spisku, ali je odbio da igra za univerzitetsku reprezentaciju. Moram da budem kritičan prema njemu i takvom postupku. Radičević odbija univerzitetsku reprezentaciju. Zašto? To je poraz za srpsku košarku, jer znate koliko je igrača kroz univerzitetsku i B reprezentaciju ušlo u A tim!", kategoričan je Đorđević.

Kada je u pitanju Lučić, najveći problem je povreda.

"Prosto ne možemo ponovo da rizikujemo sa njim. On je zaslužio svime da bude u reprezentaciji", kratko je odgovorio selektor o Lučiću koji ima dosta problema sa povredom leđa.

Plan priprema

Prema planu priprema, koji je selektor prezentovao novinarima, okupljanje je 15, jula u hotelu Zira u Beogradu.

Četiri dana kasnije tim kreće u Kranjsku Goru, gde će drugog dana avgusta odigrati prvu trening utakmicu protiv Mađarske. Šestog avgusta ekipa putuje u Francusku gde će gde 7. i 8. u Nansiju i Lionu igrati protiv Francuske i Rusije.

Četiri dana kasnije Srbija će u Kombank areni dočekati Francusku, a meč će početi u 19 časova. Od 15. i 16. avgusta Beograd će biti domaćin tradicionalnog turnira, a osim naše selekcije koja će se prvog dana od 20.30 sastati sa Kinom učestvovaće još Rusija i Venecuela. Raspored mečeva drugog dana, zavisiće od rezultata prvih utakmica.

Od 21. do 25. avgusta Srbija će igrati na turniru u Izraelu. a rivali su domaćin i Ukrajina. Zatim 27. i 29. avgusta u ljubljani i Banjluci slede utakmice sa Slovenijom, posle kojih će selektor Đorđević odrediti ekipu koja će 3. septembra krenuti u Nemačku.

Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Nemačke, Italije i Islanda.

Uskoro opširnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track