(VIDEO) Jelena Milovanović: Nadam se da ćemo razbiti Slovačku zonu
Foto: Kosarka24.rs

Evrobasket

(VIDEO) Jelena Milovanović: Nadam se da ćemo razbiti Slovačku zonu

Košarka -
Igrale smo protiv njih, pobedile visokim rezultatom, ali ni mi ni oni nismo tada bili kompletni, rekla je srpska košarkašica

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 15.30 igra protiv Slovačke prvi meč druge faze nadmetanja na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji.

Srbija je kao i njen prvi rival u novu grupu prenela pobedu i poraz, a Jelena Milovanović pred nastavak borbi kaže:

"Sala je nova, koševi su malo tvrđi nego što smo naviklli, ali moramo da se prilagodimo. Ne možemo da se žalimo ni na šta. Izaći ćemo da damo sve od sebe."

O narednom protivniku Jelena je rekla:

"Igrale smo protiv njih, pobedile visokim rezultatom, ali ni mi ni oni nismo tada bili kompletni. Nadam se da nam zona 2-3 ili 3-2, neće praviti probleme, kao protiv Rusije", rekla je Milovanović i dodala:

"Na povrede ne gledamo. Jednu boli noga, jednu ruka, nekoga laktovi, ali igrali smo već 4 jake utakmice i tako nešto je normalno. Bićemo spremne i dati sve od sebe u naredna tri meča, kako bi se domogli naredne faze" rekla je Milovanovićeva.

Selektorka Marina Maljković rekla je da njen tim očekuje teška utakmica protiv Slovačke na startu druge faze prvenstva Evrope.

"Slovačka je tim u pravom smislu te reči. Pet košarkašica na parketu igra zajedno i u odbrani i u napadu i u dosadašnjem toku šampionata su pokazale najveću timsku snagu od svih ekipa. Dugo su na okupu. Kao i Rusija imaju Amerikanku na poziciji plejmejkera koja vodi glavnu reč u ekipi", rekla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su sa Slovačkom igrale tokom priprema za EP i to na turniru u Lionu, kada su savladale svog narednog protivnika sa 85:53.

"U odnosu na našu utakmicu u Lionu, priključile su im se Kristi Toliver i Zuzana Žirkova, dva najbolja strelca tima na šampionatu. Borbene su u svakom trenutku utakmice i za svaku loptu, pa nas sigurno čeka veoma težak meč", dodala je Maljkovićeva.

Srbija se u prvoj rundi takmičila u grupi C u kojoj je zauzela drugo mesto sa skorom 3-1, dok je Slovačka imala učinak 2-2, ali je takođe prenela u drugu fazu po pobedu i poraz.

Utakmica između Srbije i Slovačke igra se u četvrtak od 15.30 sati u Đeru.

http://www.youtube.com/watch?v=AHRKyrFi4q8

Kurir sport / Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track