DRAGAN ĐILAS KATEGORIČAN: Nije tačno da će FIBA da nam suspenduje reprezentacije
Foto: Fonet

Demanti

DRAGAN ĐILAS KATEGORIČAN: Nije tačno da će FIBA da nam suspenduje reprezentacije

Košarka -
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije poručio da je u intenzivnoj komunikaciji za čelnicima FIBA

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas demantovao je danas pisanje pojedinih medija da bi reprezentacija Srbije do 19 godine mogle bi da budu izbačene sa Svetskog prvenstva u Grčkoj, pošto novi koncept ABA lige ne zadovoljava kriterijume FIBA.

"Informacija da će biti uvedena suspenzija nastupa mladih košarkaških selekcija Srbije od strane FIBA je netačna. U intenzivnoj sam komunikaciji sa čelnicima FIBA i oni će nam u najskorije vreme poslati svoje primedbe na dokumenta koja smo im dostavili", rekao je Đilas za sajt KSS.

On je dodao da je FIBA dala rok od 10 dana kako bi se ispravile sve greške i nepravilnosti u regionalnoj ligi.

"U FIBA cene trud koji su pokazali klubovi i savezi sa prostora bivše Jugoslavije i daće nam rok od 10 dana, do 29. juna, da se precizira i promeni sve što je po mišljenju FIBA, sporno. Nakon toga neće više biti nijednog razloga da ABA liga ne dobije i zvanično priznanje od FIBA", dodao je Đilas.

Košarkaški sajt Eurohups najavio je mogućnost izbacivanja Srbije i Hrvatske sa šampionata na Kritu, koje se igra naredne nedelje, jer nova upravljačka struktura, koji su čelnici ABA lige u Ženevi predstavili, ne zadovoljava uslove FIBA. Rukovodstvo ABA lige, klubovi koji učestvuju i nacionalni Savezi u utorak su na sastanku u Zagrebu usvojili novi Statut prema kojem će 12 klubova biti vlasnici, a kompanija Sidro d.o.o. i dalje nastaviti da bude u službi nove lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track