Srbija protiv Turske ili Francuske u četvrtfinalu Evrobasketa
Foto: FIBA

Od nas zavisi

Srbija protiv Turske ili Francuske u četvrtfinalu Evrobasketa

Košarka -
Sve zavisi od ishoda meča sa Litvanijom

Košarkašice Srbije igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Turske ili Francuske, u zavisnosti od ishoda utakmice protiv Litvanije, koja je na programu u ponedeljak od 20.30. U slučaju pobede nad Litvanijom Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske u četvrtak 25. juna u Budimpešti. U slučaju poraza od Litvanije Srbija će igrati u četvrtfinalu protiv Turske u sredu 24. juna u Budimpešti.

Turska je osvojila grupu E pošto je u utakmici 3. kola u Debrecinu savladala Češku rezultatom 59:48.Francuska je zauzela drugo mesto u grupi E pobedom nad Belorusijom 64:58. Treća je Belorusija, a četvrta Crna Gora koja je izgubila od Grčke 76:63.

Konačan plasman ekipa u grupi F koja se igra u Đeru biće poznat u utorak uveče posle utakmica 3. kola. Od 15.30 igraju Slovačka i Hrvatska, od 18 časova Španija i Rusija i od 20.30 Srbija i Litvanija. Poznato je da će Španija i Rusija u međusobnom duelu odlučiti o prva dva mesta u grupi, Srbija će biti treća ukoliko savlada Litvaniju, a Slovačka četvrta ukoliko pobedi Hrvatsku. Poraz Srbije od Litvanije gura ovu ekipu na treće mesto, naše košarkašice bi u tom slučaju zauzele četvrto mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track