KOŠARKAŠKE HEROINE: Upoznajte devojke koje su se upisale u anale našeg basketa
Foto: Fonet

zapamtite ih

KOŠARKAŠKE HEROINE: Upoznajte devojke koje su se upisale u anale našeg basketa

Košarka -
Marina Maljković ih je odabrala a mi imamo priliku da se njima ponosimo

Sada je definitivno jasno da je ženska košarkaška reprezentacija Srbije deo evropske elite. Zlatna medalja sa kontinentalnog šampionata u Rumuniji i Mađarskoj, dokaz je da sve što se do sada dešavalo nije bilo slučajno.Srbija je u finalu EP pobedila Francusku 76:68 i došla do zlatnog odličja i plasman na OI u Riju.

Reprezentacija koja se četiri godine sprema sada je napravila novi podvig. Samo košarkašice, stručni štab, roditelji, predesednik Saveza Dragan Đilas i potpredsednica Ana Joković, zaslužni su za ovaj rezultat.

A ko su igračice koje je izabrala Marina Maljković? Sve one, bez obzira, da li pričamo o 12 košarkašica koje su igrale na poslednjem šampionatu ili o nršto više od dvadeset onih koje su na bilo koji način bile deo projekta oporavka srpske ženske košarke, imenilac je isti. Devojke koje su se zarad nacionalnog tima poslednjih godina žrtvovale bez pogovora, otkaza i sličnih stvari kojih smo se lane nagledali, to su radile je žele da se dokažu u dresu sa državnim grbom.

Ipak slava pripada dvanaestorki koja je uzela prvu medalju još od Evrobasketa 1991. u Izraelu kada se tim na čelu sa selektorom Veskovićem okitio srebrom.

Dvanaest srpskih gracija su:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track