KRALJICE NA MESTU USPEHA: Zlatne košarkašice posetile Kurir!

Trio zlatnih košarkašica Pejdž, Jovanović i Butulija posetio našu redakciju

KRALJICE NA MESTU USPEHA: Zlatne košarkašice posetile Kurir!

Košarka -
Tajna veza pre godinu dana smo bili na Kurirovom balkonu, a sada na balkonu Skupštine. Talični ste nam, a i volimo da dođemo kod vas, poručile Nevena Jovanović i Dajana Butulija

Zlate im se medalje na grudima i osmehom kriju veliki umor. Zlatne srpske košarašice, dobro došle u redakciju Kurira, želimo vam dobar dan...- Dobriiii, dobriii ljudiii - odgovaraju u vidu himne reprezentacije Nevena Jovanović i Dajana Butulija i nastavljaju da pevaju.- S nama čak i normalan poludi - pevaju i smeju se ove zaista posebne devojke.

Najbolji s najboljima... Košarkašice s našom ekipom
Najbolji s najboljima... Košarkašice s našom ekipom

Kako Daca peva himnuOdmah se prisećamo prošle godine, kada su Nevena i Dajana bile u poseti našoj redakciji.- Pa da, pre godina dana smo bile na Kurirovom balkanu, a sada balkonu Skupštine. Talični ste nam, a i volimo da dođemo kod vas. Ovde nam kao kod kuće - poručile su uglas zlatne devojke.

24.9.2014. Na Kurirovom balkonu... Dajana i Nevena
24.9.2014. Na Kurirovom balkonu... Dajana i Nevena

Sada ste nam dovele i spektakularno pojačanje Danijel Pejdž.- A šta kažete kako naša Daca peva himnu? - prelazi u ulogu novinara Dajana.Odgovaramo da smo potpuno oduševljeni, kao i cela Srbija. Devojke se ponosno osmehuju. Uključujemo Pejdžovu u priču.- Naučila sam himnu za dve nedelje, želela sam da me narod ovde prihvati. Pevam najglasnije što umem. Ja sam ponosna Srpkinja - ponovo nas je „kupila“ Daca.

Ovacije na ulici... Navijači presretali naše košarkašice i slikali se s njima dok su dolazile u redakciju Kurira
Ovacije na ulici... Navijači presretali naše košarkašice i slikali se s njima dok su dolazile u redakciju Kurira

Devojkama sledi skoro mesec dana odmora! Zaslužile ste svaki sekund da se pošteno odmorite, taman da negde zajedno odete na more...- Ha-ha, mislim da nam je dosta bilo ova dva meseca da budemo zajedno - smeje se Nevena.- Neću mesec dana da potrčim - kaže Butulija i napominje:

K - šifra za uspeh- E, pozdravi mi obavezno Kikindu u tekstu.- I meni Kraljevo - dobacuje Nevena. I Daci Kolorado, dodajemo (smeh). Kraljice, Kraljevo, Kikinda, Kolorado, Kurir, sve na „K“. Prevodimo Daci...- Mi, kraljice - na presimpatičnom srpskom kaže naša Amerikanka.Jeste, Daco. Vi ste kraljice. Ponos Srbije.

Naše iznenađenje za Jovanovićevu a od Kurira - tortaSREĆAN ROĐENDAN, NEVENA!Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan, našoj Neveni rođendan - ovom dobro poznatom slavljeničkom pesmom i, naravno, tortom redakcija Kurira čestitala je Neveni Jovanović jučerašnji rođendan. Zlatna devojka bila je više nego iznenađena.- Hvala vam mnogo, predivno, baš ste me oduševili.Nevena je potom isekla tortu i pozvale članove redakcije da se posluže. Tom prilikom smo saznali jednu zanimljivost.- Ne možete da verujete koliko Danijel može da pojede. Ona samo spava i jede - uz osmeh je pričala Butulija, inače Amerikankina cimerka.- Mmm, voli palačinke - na srpskom je odgovorila devojka koju je Srbija zavolela.Kad smo već kod hrane, devojke su na Zlatiboru bile na specijalnom režimu ishrane. Tako su na mestu poznatom po vrhunskoj kuhinji morale da se zadovolje obrokom koji je sadržao npr. jednu proju!- Joj, nemoj da me podsećaš na to - oz osmeh će Butulija.

Sara ih zarazilaTAJNA O PESMI 1S razglasa Skupštine kreće: „Ziben, ziben, alulu“... Devojke su se poređale i počele da igraju. Građani na dočeku oduševljeni. A kako je uopšte došlo do te pesme i plesa?- Sara Krnjić je pustila u sobi tu pesmu, a ja sam bila u čudu „šta ti je ovo?!“ Posle mi je pokazala spot, pa smo krenule zajedno da skidamo koreografiju. Prvo nas dve, a kasnije su nam se pridružile i sve devojke. Tako smo znale posle treninga da ostanemo i odigramo uz pesmu - otkriva Nevena.Inače, to je pesma sa Evrovizije 2007. godine, a peva je ukrajinski predstavnik.

Miki MećavaTAJNA O PESMI 2Pevač narodne muzike Miki Mećava takođe je dočekao košarkašice na mestu gde su ušle u otvoreni autobus i pratio ih motorom do balkona. Razlog - njegovu pesmu devojke su pevale svakog dana prilikom povratka s utakmica.- Dok smo bile na Zlatiboru, on je pevao, pa smo se tu upoznali. Tu pesmu inače niko osim Dajane i mene nije znao, ali brzo su je svi prihvatili i oduševili se - kaže Nevena.A pesma kaže: „Kao dete ti ruke pružam, kažem ti vodi me“...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track