GODINU DANA OD NAPADA NA ANĐUSA: Čović ponovo izostao sa saslušanja!
Foto: Dragan Kadić

Bolestan mu advokat

GODINU DANA OD NAPADA NA ANĐUSA: Čović ponovo izostao sa saslušanja!

Košarka -
Saslušanje predsednika KK Crvena zvezda do sada je više puta odlagano

BEOGRAD - Salušanje predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića zbog napada na novinara televizije Kopernikus Dejana Anđusa u junu prošle godine, ponovo je danas odloženo u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama, ovog puta Čović je obavestio tužilaštvo da se neće pojaviti jer mu je advokat bolestan, a on bez njega ne želi da iznese odbranu.

Saslušanje predsednika KK Crvena zvezda do sada je više puta odlagano. Vesna Golubović, advokat novinara Dejana Anđusa, kratko je za Kurir prokomentarisala ponovno odlaganje saslušanja Nebojše Čovića.

- Nebojša Čović se ni nakon godinu dana nije pojavio na saslušanju koje je danas bilo zakazano u Trećem osnovnom tužilaštvu. Zamenik tužioca je danas primio obaveštenje u kojem Čović navodi da je njegov branilac sprečen da pristupi, te da on, iz tog razloga, nije spreman da iznese odbranu. Ovo je očigledan primer bahatosti okrivljenog koji sebi daje za pravo da samovoljno odlučuje o svojoj obavezi da pristupi na zakazano saslušanje - istakla je Golubovićeva i dodaje:

- Obaveza okrivljenog da se odazove pozivu, samostalna je i nezavisna od obaveze njegovog branioca, a razlozi sprečenosti na strani branioca ne mogu predstavljati opradvani razlog odsustvovanja okrivljenog. Kako okrivljeni tužioca nije obavestio o razlozima lične sprečenosti, očekuje se da će tužilaštvo reagovati preduzimanjem zakonskih mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog u postupku. Što bi u konkretnom slučaju, najpre bilo izdavanje naredbe za dovođenje, a ako okrivljeni i dalje izbegava odazivanje, pritvor - rekla je za Kurir Vesna Golubović.

(N. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track