(FOTO) SRĐAN ĐOKOVIĆ POŽELEO SREĆU BODIROGINIM ŠTIĆENICIMA: Želim vam da uspete kao moj sin!
Foto: Saransak.com

10 godina kampa Dejan Bodiroga

(FOTO) SRĐAN ĐOKOVIĆ POŽELEO SREĆU BODIROGINIM ŠTIĆENICIMA: Želim vam da uspete kao moj sin!

Košarka -
A režiser Emir Kusturica je istakao da je Bodiroga otvorio mladim ljudima jedna ogromna vrata kroz koja je važno proći kako bi dosegli vrhunac sportske karijere
1 / 4 Foto: Saransak.com

Proslavljeni košarkaški as Dejan Bodiroga proslavio je 10 godina rada košarkaškog kampa koji nosi njegovo ime, a tim povodom je organizovana manifestacija na Crkvini u Trebinju.

Na Crkvini je bio i Srđan Đoković, otac proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, on je poželeo mladim košarkašima da uspeju u svojim namerama poput negovog sina, dok je režiser Emir Kusturica istakao da je Bodiroga otvorio mladim ljudima na ovom kampu jedna ogromna vrata kroz koja je važno proći kako bi dosegli vrhunac sportske karijere.

Podsetivši da je ovo podneblje i rasadnik košarkaških talenata, poput braće Petrovića, Danilovića, Savovića, Gurovića i drugih, Bodiroga je naglasio da zbog toga boljeg mesta od Trebinja za ovakav kamp nije ni mogao naći.

“Preko 3.000 dece prošlo je kroz ovaj kamp iz 32 zemlje, a o tome koliko im je ovde bilo dobro najslikovitije govori podatak da su se mnogi koji su jednom bili na kampu i kasnije ponovo vraćali, poput jedne grupe iz Londona koja je ovde bila pet-šest godina zaredom”, istakao je Bodiroga, naglasivši da su ovom manifestacijom i Trebinje i Republika Srpska pokazali jednu širinu i dobru volju koja će i ubuduće spajati ljude.

Dejan Bodiroga Foto: saransak.com
Dejan Bodiroga Foto: saransak.com

Ističući da je ovo, ne samo značajan i veliki jubilej, nego i događaj koji unapređuje sportski život Trebinja i Republike Srpske, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je takođe bio na Crkvini, istakao je da će i ubuduće podržavati „ovako dobre stvari“.

„Mnoge vrednosti su manifestovane na ovom kampu, ne samo u košarci, nego i u jednom širem ljudskom kontekstu, zbog čega ja verujem da je ovo samo prvih deset godina kampa koji će i ubuduće nastaviti da radi“, rekao je Dodik, zahvalan, kako kaže, i Dejanu Bodirogi, ali i vladiki Grigoriju koji je „uporno i tiho radio da svaki dobar projekat u Hercegovini zaživi“.

Sam vladika Grigorije je obećao da će i ubuduće uraditi sve „kako bi se ovde sabirali dobri i vredni ljudi“.

Vladika Grigorije i  Milorad Dodik, Foto: saransak.com
Vladika Grigorije i Milorad Dodik, Foto: saransak.com

„Imati prijatelja je, po mom dubokom uverenju, najveće bogatstvo, to znači nikada ne biti sam, ma gde bili i ma šta radili, jer ako imate prijatelja vi u svakom času osećate podršku i ohrabrenje koje ne mora ničim da se iskazuje – ta podrška prosto postoji“, rekao je vladika Grigorije, aludirajući na brojne prijatelje grada Trebinja, njegove i prijatelje Dejana Bodiroge, koga je nazvao domaćinom na Crkvini.

U Trebinju povodom desetogodišnjice rada Kampa boravi i Jovica Antonić, pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Srbije, kao i mladi košarkaški as Bogdan Bogdanović, koji su se, kako kažu, uverili u izvanredan rad sa mladim košarkašima, kod kojih je primjetna velika strast i ljubav prema košarci.

Druga smena Kampa je završena večeras, a već sutra pristižu učesnici treće smene, sa kojima će kroz trebinjske sportske terene i ovu manifestaciju prodefilovati oko 300 mladih košarkaša i košarkašica...

Srđan Đoković Foto: saransak.com
Srđan Đoković Foto: saransak.com

(saransak.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track