Paspalj: Tek ćemo vladati Evropom!
Foto: Profimedia

Mladi košarkaši doneli evropsko zlato

Paspalj: Tek ćemo vladati Evropom!

Košarka -
Stvarno najbolji ova naša deca imaju mnogo više utakmica od vršnjaka i daleko su ispred njih u svom uzrastu. To se videlo i u finalu, medalja je potpuno zaslužena, kaže legendarni košarkaš

Zlato, zlato, zlato, srebro, zlato, zlato, bronza, zlato... Ovako su izgledala prethodna dva meseca za srpski sport. Medalja pregršt. Uspesi su se samo ređali, a za poslednji zaslužni su mladi košarkaši. Na Evropskom prvenstvu u Italiji osvojili su, naravno, zlato.Legendarni košarkaški as Žarko Paspalj izneo je svoje viđenje novog velikog uspeha srpske košarke i sporta uopšte.

"Nije neočekivano, iz jednostavnog razloga što ova naša deca imaju mnogo više utakmica od vršnjaka i daleko su ispred njih u svom uzrastu. To se videlo i na finalnom meču, ali i tokom celog turnira", rekao je Paspalj.Uz napomenu da ovim apsolutno ne želi da umanji fantastičan rezultat klinaca, Paspalj gleda malo unapred.

"Da tako kažem, sporan je ovaj deo što sledi. Izbor timova, rada, trenera, put kojim će krenuti... Sad je vreme da se pokaže i razvije taj njihov potencijal i da se vidi koliko su pravi, a verujem da mnogi jesu."

Sve utakmice na šampionatu „orlići“ su dobili ubedljivo, superiorno...

"Vidi se dominacija u njihovom uzrastu, to nije ništa novo. Kod nas klinci počinju ranije da igraju protiv starijih od sebe i to im pruža veliku prednost kad se sastaju s vršnjacima", otkriva tajnu dominacije Paspalj, aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.I zaista je tako. Gotovo svi igrači iz tima Vladimira Đokića imaju već zavidno seniorsko iskustvo. Dva igrača bila su u Zvezdinom timu koji je igrao Evroligu, Zagorac je imao značajnu ulogu u Megi, momci iz FMP glavni su u seniorskom timu...

Šestorica crveno-belihZVEZDINA ZVEZDANA BUDUĆNOSTNajveći broj igrača u timu Vladimira Ðokića dala je Crvena zvezda - čak šestoricu. Od toga su u prvom timu crveno-belih dvojica, Rebić i Tejić. Preostali momci nose dres filijale, FMP Železnika (Gudurić, Apić i Davidovac), dok Kaplanović igra za juniorski tim crveno-belih. Dva sjajna momka dolaze iz Mege - Jaramaz i Zagorac.Kad je reč o Partizanu, crno-beli nemaju nijednog predstavnika u mladoj reprezentaciji. Nažalost, to je pokazatelj teške situacije u kojoj se nalazi trofejni klub iz Humske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track