(VIDEO) DŽENKINS PORUČIO AMERIKANCIMA: U Srbiji su me gledali kao brata, to je divna zemlja
Foto: Saša Pavlić

Lepa sećanja

(VIDEO) DŽENKINS PORUČIO AMERIKANCIMA: U Srbiji su me gledali kao brata, to je divna zemlja

Košarka -
Bio sam u stanju da idem u zemlju i kulturu u kojoj su me gledali kao brata, ispričao je bivši košarkaš srpskog šampiona

Bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Čenkins, nalazi se u Americi, gde je ispričao kako su mu poslednje dve godine u karijeri koje je proveo u Srbiji, promenile život. "Ja uvek kažem da su me u Srbiji spasili. U trenutku kada sam otišao u Beograd i potpisao za Zvezdu nisam imao spisak timova, nije bilo prostora da biram. Srbija je mesto gde su pazili na mene. Imao sam poziv iz Italije i od još jednog tima, ne sećam se više odakle, ali se sećam da je Crvena zvezda bila baš uporna u nameri da potpišem", kaže popularni Đenka.

Dženkins je tako stigao u Evropu i danas se kaže ni malo ne kaje.

"Mnogi ljudi misle samo o NBA i smatraju da je neuspeh ako tamo ne igraju", rekao je on. "Bio sam u stanju da idem u zemlju i kulturu u kojoj su me gledali kao brata. Čuješ ljude kad pričaju sa mnom zovu me "Kralj, Gospodar, brat, sin"... Divna zemlja. Ljudima je stalo do mene. Znaju šta mislim o njima", rekao je košarkaš koji će karijeru nastaviti u Olimpiji iz Milana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track