(VIDEO, FOTO) KURIR NA TRENINGU KOŠARKAŠA: Rad, disciplina i takmičenje
Foto: Kurir Sport

Pripreme za Evropsko prvenstvo

(VIDEO, FOTO) KURIR NA TRENINGU KOŠARKAŠA: Rad, disciplina i takmičenje

Košarka -
Svi osim Dragana Milosavljevića rade sa ekipom, a bivši kapiten Partizana je još uvek u posebnom programu
1 / 2 Foto: Kurir Sport

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu je u prijateljskom meču savladala Francusku (73:63), a dan kasnije selektor Aleksandar Đorđević pustio je predstavnike medija na deo treninga u Kombank areni. Prilikom ulaska grupe novinara u dvorani je vladala apsolutna tišina. Kondicioni trener Mladen Mihajlović radio je sa svim igračima vežbe zagrevanja i istezanja. Sa ekipom su bili i povređeni Zoran Erceg i Miloš Teodosić, koji su radili sa ostatkom tima i Dragan Milosavljević, koji je i dalje u posebnom programu, pa je posle istezanja šutirao slobodna bacanja, a zatim trčao uz teren.

http://www.youtube.com/watch?v=klArtJJV0yE

Tokom uvodnih vežbi, koje su se radile u serijama od nekoliko minuta i tokom kojih su treneri uglavnom stajali sa strane, a Miroslav Muta Nikolić šutirao trojke, selektor Đorđević je povremeno ćaskao sa igračima. Svi su radili sa mnogo motiva, ali bez reči. U jednom momentu nekome se onako usput otelo: „Pauza“.„Kad završimo“, odgovorio je Mihajlović. I konačno u jednom momentu posle dve serije istezanja i vežbi prošaranih sa pet minuta trčanja sa promenom tempa od laganog ka bržem, svi su dobili po loptu i zadatak da trče sa jednog kraja terena na drugi i polažu loptu u koš. Lagano, jer juče je bila jaka utakmica.Trči se, a selektor u jednom momentu kaže: "Tako je Pot, menjamo ritam, hajde, brže. Kešelj, Teo, promena“...

Košarkaši Srbije, Foto: Kurir sport
Košarkaši Srbije, Foto: Kurir sport

Kondicioni trener sa sa ostalim asistentima postavlja na obe strane terena u visini linije tri poena i traži da mu se posle koša da lopta i nastavi sa trčanjem. Promena pravca je po vraćanju lopte, obavezna. „Daj mi loptu i idi oko mene gde hoćeš“, kaže asistent Antonić. „Ako išta osetiš, reci, ako ne cepaj“, kaže Mihajlović Milosavljeviću, koji ne staje sa trčanjem.Gotova je vežba i ekipa se deli na parove. Bogdanović - Dangubić, Bjelica – Marković, Nedović - Štimac, Raduljica - Simonović, Teodosić - Erceg, Pot - Kuzmić, Mitrović - Milutinov, Kešelj – Kalinić. Jedino pravilo je da su par niži i viši igrač.

Košarka, Srbija, Foto: Kurir sport
Košarka, Srbija, Foto: Kurir sport

I dalje ostajemo u sali, a prošlo je već 25 minuta od kako smo ušli. Po četiri para idu na jedan koš. Oni koji su prvi ubacili su Evroliga, ostali ABA. Igra se do 31, koš pre trojke je jedan a trojka dva poena. Jedan igrač iz para broji jedinice drugi dvojke i uzvikuju broj poena. Igra se dok na oba koša ne ostanu dva para. Najlošiji iz Evrolige idu u ABA, a pobednici ABA idu u Evroligu. Tako četiri serije. Ima tu svega, izbijanja lopte, žurbe da se što više puta šutne, šala, ali i „nesportskih“ gestova. Teodosić je potkraj jedne serije, dok je išao da pokupi svoju loptu, onu koja je izmakla Nedoviću gurnuo od sebe... Nije mu Neda to zaboravio, pa mu je u prolazu rekao:

„Što mi nisi dao loptu...“Gotova je i ova vežba i uzet je kratak predah. Treneri su stali u zonu 2-3, selektor je postavio kretnje u napadu, koje treba da omoguće dolazak na „zicer“, a mi smo zamoljeni da bez reči izađemo iz dvorane. Do neke nove prilike...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track