ORLOVI DIŽU FORMU: Reprezentacija Srbije deklasirala Izrael u Tel Avivu
Foto: Printskrin

Sve jači optimizam pred Evrobasket

ORLOVI DIŽU FORMU: Reprezentacija Srbije deklasirala Izrael u Tel Avivu

Košarka -
Izabranici Aleksandra Đorđevića pobedili ubedljivo - 85:70, a sa istim rivalom sastaju se ponovo u nedelju

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Izrael u Tel Avivu u prijateljskoj utakmici - 85:70 (23:15, 20:17, 26:18, 16:20).

U timu Aleksandra Đorđevića nije bilo Bogdana Bogdanovića, ali se zato na parket vratio oporavljeni Dragan Milosavljević.

Prvi od dva meča sa Izraelcima u sklopu priprema za Evrobakset "orlovi" su otvorili jako i već posle prve četvrtine imali značajnu prednost - osam poena. U prvoj deonici posebno se istakao Marko Simonović sa deset poena. Tokom druge četvrtine svetski vicešampioni su otišli na "plus 11" i dvocifrenu razliku uspeli da zadrže do poluvremena - 43:32. U nastavku je najzapaženiji bio Nemanja Nedović, pratio ga je Miroslav Raduljica... Asistencijama se istakao i kapiten Miloš Teodosić.

Maksimalnih "plus 20" Srbija je imala pri rezultatu 77:57.

U poslednjoj deonici "orlovi" su se malo opustili i to je bio jedini deo utakmice koji je dobio domaćin. Ipak, na kraju ubedljivih 15 poena razlike.

Najefikasniji je bio Nedović sa 16 poena.

IZRAEL: Nisim 3, Jivzori 4, Doson 20, Mikel 6, Elijahu 12, Kaspi 4, Limonad 6, Kadir 3, Ohajon, Čubrevič, Grin 1, Fišer.

SRBIJA: Teodosić 5, Marković 2, Nedović 16, Milosavljević 7, Kalinić 9, Simonović 13, Dangubić, Bjelica 8, Erceg 10, Štimac 1, Raduljica 11, Kuzmić 2, Milutinov 1.Đorđević: Bogdanović nije igrao zbog problema sa leđima"Ovo je možda prva utakmica u pripremnom periodu u kojoj nismo zasnivali igru na jakoj odbrani, već se ekipa tražila kroz igru u napadu. To je, donekle i razumljivo, pošto se bliži šampionat i svako želi da dostigne i pokaže svoju najbolju formu. Igrači su pokazali veliku želju i borbenost, kontrolisali smo utakmicu i rezultat svih 40 minuta, aliodbrambeno smo morali da budemo bolji. Na tome ćemo i dalje insistirati, pošto je dobra kolektivna odbrana ono što nam je davalo veliku snagu u dosadašnjim utakmicama. Izraelci su atipična, brza ekipa,ali ne smemo da dozvolimo da izgubimo čak 19 lopti, pošto će to jači timovi svakako kažnjavati", istakao je selektor Aleksandar Đorđević i naglasio da Bogdan Bogdanović nije bio u sastavu zbog problema sa leđima.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ekipa Aleksandra Đorđevića nastavlja da podiže formu. Posle poraza u Lilu od Francuske, "orlovi" su zaređali sa pobedama. U Lionu su savladali Ruse, zatim se u "Areni" revanširali "trikolorima" sa njihovim NBA zvezdama, a onda i osvojili "Trofej Beograda" pobedama nad Kinom i ponovo "zbornajom".

Izrael i Srbije ponovo će odmeriti snage sutra od 18.40.

Podsetimo, pre polaska u Tel Aviv Đorđević je sa spiska precrtao Kešelja i Mirovića. Do odlaska u Berlin selektor će morati da se odrekne usluga još dvojice igrača.

Poslednje dve provere pred Evrobasket "orlovi" će imati sa Slovencima, u Ljubljani 27. avgusta i Banjaluci dva dana kasnije.

Srbija je na Evropskom prvenstvu u Grupi B sa Islandom, Turskom, Španijom, Nemačkom i Italijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track