GRBOVIĆ: Partizanu preti bankrot!
Foto: Cile

Vreme ne radi za crno-bele

GRBOVIĆ: Partizanu preti bankrot!

Košarka -
Član skupštine Partizana govorio je o iskušenjima koja čekaju crno-bele

BEOGRAD - Bivši košarkaš Partizana Goran Grbović tvrdi da se crno-beli nalaze na ivici bankrota i da im preti nestanak.

"Teško mi je pao odlazak Predraga Danilovića, ali Partizan ide u susret još većem iskušenju. Klubu realno preti bankrot i, ako se nešto ne uradi ili desi u narednih pet, šest dana, biće kasno i za sponzore, izbor predsednika", rekao je Grbović.

Grbović je istakao da neće biti bitno ko je trener a ko predsednik, ako se ekspresno ne dođe do pravog rašenja za spas kluba.

"Ma, prestaćemo da postojimo u osnovnom obliku, kako je klub poznat od formiranja 1945. A to bi značilo gubljenje originalnosti. Mi posle možemo da pravimo na takvim "ruševinama" novi klub, ali to neće biti onaj stari KK Partizan. Ne znam kako će ta formirana radna grupa sa se izbori sa problemima, jer je potrebno ekstra brzo i kvalitetno rešenje", rekao je bivši košarkaš crno-belih.

Grbović upozorava da se Partizan nalazi na ivici provalije i da mnoge stvari moraju da se promene.

"Nije potrebno u ovom trenutku da se bavimo gde su otišle pare od prodaje igrača, jer je mnogo važnije šta će biti sa klubom. Mora da se zna šta je primarno, a šta sekundarno. Mi, jednostavno, više nemamo vremena. Potrebno je osoba, ili osobe, dovoljno hrabre, mudre i sa dovoljno ljubavi prema Partizanu, da se krene novim putem. Da li će to biti sa Duletom Vujoševićem, koji trenutno "matematički", nema ugovor i nije trener, ili bez njega, stvar je nove postave, to je već deo i nove strategije. Ali, da tapkamo u mestu, to je već veliki luksuz".

Grbović je prokomentarisao i Danilovićevo obraćanje javnosti nakon podnošenja neopozive ostavke.

Sve ono što je Danilović rekao na Skupštini, a glavno i ponovio u susretu sa medijima, teško sam podneo. Jer, sve je istina, ali nije lako podneti kada od njega čuješ da ne može više da pomogne, da ide i zbog narušenih odnosa, zloupotreba kluba kao političkog subjekta. Bio je to čin velikog čoveka, ali treba to izdržati. Nije valjalo što smo zatvoreni za javnost, takvi smo i dalje. A imali smo šansu pre pet godina da bude drugačije, ali je ispuštena. Onda je pre tri godine počela "politička katedra". Pa, ne možeš da prozivaš državu, a Partizan je državni klub. Ali, Dule je takav, tako funkcioniše. Kriv je Upravni odbor što mu je dozvolio", zaključio je Grbović.

(Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track