Najnovije vesti

PROBLEM UOČI EVROBASKETA: Er Srbija nije oslobodila košarkaše Srbije plaćanja viška prtljaga
Foto: KSS

Negativan odgovor Orlovima

PROBLEM UOČI EVROBASKETA: Er Srbija nije oslobodila košarkaše Srbije plaćanja viška prtljaga

Košarka
15:40h
U zahtevu smo naveli da imamo puno sportske i medicinske opreme i zamolili da za to ne plaćamo. Naš zahtev je odbijen u jednoj rečenici, ističu u KSS

Košarkaški savez Srbije poslao je zahtev nacionalnoj avio-kompaniji "Er Srbija" zahtev za besplatnim dodatnim prtljagom, koji je odbijen u jednoj rečenici.

Radi se o prtljagu koji je neophodan reprezentaciji Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu koje počinje u subotu. Košarkaši Srbije u četvrtak kreću put Berlina gde će igrati prvu fazu.

Povodom toga čelni ljudi srpske košarke objavili su saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Košarkaški savez Srbije najoštrije osuđuje odluku nacionalnog avio prevoznika Air Srbije da ne odobri zahtev da se naša košarkaška reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina. U zahtevu smo naveli da imamo puno sportske i medicinske opreme i zamolili da za to ne plaćamo. Naš zahtev je odbijen u jednoj rečenici.Nismo se bunili kada je menadžment Air Srbije prekinuo dugogodišnju praksu da nacionalna avio kompanija bude kroz kompenzaciju sponzor košarkaških reprezentacija. Nismo se bunili ni prošle godine kada smo posle osvajanja srebra na svetskom prvenstvu dva sata sedeli na aerodromu u Madridu i gledali u parkiran avion Air Srbije. Avion u koji nas nisu puštali i pored toga što ga je po košarkaše poslala Vlada Republike Srbije koja je je preuzela plaćanje troškova na sebe. U avion smo pušteni tek kad smo sa računa Saveza uplatili novac koji nam je kasnije Vlada refundirala. Sve smo razumeli, ali da nam nacionalna avio kompanija ne može pomoći čak ni time da nas oslobodi plaćanja viška prtljaga, to zaista ne možemo da razumemo i najoštrije osuđujemo.Košarkaški savez Srbije"

Reprezentativci Srbije će prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija, igrati u Berlinu.

Srbija na startu Šampionata u okviru grupe “B” igra sa Španijom (5. septembar u 18 sati). Zatim slede dueli sa Nemačkom (6. septembar u 15 sati), Islandom (8. septembar u 14:30), Turskom (9. septembar u 14:30) i Italijom (10. septembar u 14:30).

Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe, kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...