BOŽIDAR MALJKOVIĆ ISKRENO: Udavio bih sudije, zato ne idem na ćerkine utakmice
Foto: Fonet

Otkrio tajnu

BOŽIDAR MALJKOVIĆ ISKRENO: Udavio bih sudije, zato ne idem na ćerkine utakmice

Košarka -
Odlučio sam da igram na sigurno, sedim u automobilu pored hale dok se Marinina utakmica ne završi, kaže za Njuzvik iskusni košarkaški trener

Legendarni srpski košarkaški trener Božidar Maljković priznao je da nikada nije bio na utakmici ili treningu svoje ćerke Marine!Boža je u intervjuu Njuzviku otkrio da često dođe do hale, ali da ostane u automobilu sve dok se Marinina utakmica ne završi. Pošto je, kako kaže, njegovo dete u pitanju, nije siguran kako bi reagovao na eventualnu sudijsku nepravdu.- Arbitri nisu uvek fer, ne ponašaju se uvek korektno. Da ne bih uletao na teren i počeo da ih davim, ipak je reč o mom detetu, odlučio sam da igram na sigurno: dođem do hale, parkiram kola ispred i ne izlazim do kraja utakmice. U međuvremenu mi sin i supruga sa lica mesta javljaju šta se događa i ako je sve u redu, izađem da čestitam - kaže Boža Maljković.

Jedinstven je slučaj u svetu da ćerka nasledi takav trenerski gen od slavnog oca, a u nekim segmentima ga je čak i nadmašila, pošto je, za razliku od njega, postala šampion Evrope s nacionalnim timom.- Oni koji se razumeju u košarku kažu da na terenu Marina podseća na mene. Od ponašanja do pokreta, hoda, reakcije na nepravdu... Dobro pamtim trenutak kada mi je postalo jasno da će se baviti ovim poslom. Sedela je na tribini s vlasnikom Panatinaikosa, Primetio sam kako omađijana, zažarenih očiju, posmatra šta se dešava na terenu - ispričao je Maljković.

Uželeo seNEDOSTAJE MI TRENERSKI POSAOMaljković priznaje da se uželeo trenerskog posla u klubu. Već tri godine je slobodan agent.- Uh, nedostaje mi klupa. Veoma! Tim pre što nemam hobi, nisam ribolovac. Doduše, poslednjih godina odem na Adu Ciganliju u Golf klub Beograd. Odigram partiju, dve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track