JAD I BEDA: Cela ABA liga vredi kao prosečan evroligaš
Foto: Dado Đilas

Počinje nova sezona

JAD I BEDA: Cela ABA liga vredi kao prosečan evroligaš

Košarka -
Nisu problem, para nema... Osim Cedevite, Zvezde i Budućnosti, nijedan tim nema budžet veći od milion evra. Svih 14 klubova zajedno vredi koliko Darušafaka ili Himki

Počinje nikad slabija regionalna liga! Crvena zvezda, Cedevita i Budućnost odskaču kvalitetom i finansijama od ostalih ekipa. Ta tri kluba imaju budžet većih od svih ostalih 11 ekipa zajedno. Kad se podvuče crta ispod para sa kojim raspolaže svih 14 timova, dolazimo do sume koju ima samo jedan prosečan evroligaš potput Darušafake ili Himkija.Nikad slabiji Partizan, giganti Cibona i Olimpija sa izuzetno skromnim ekipama. Niskobudžetni timovi poput Igokee, Krke, MZT i Zadra. Anonimne ekipe Sutjeske i Tajfuna. Promenjeno je i kompletno rukovodstvo lige, pa su tako privatna lica dobila šut-kartu, a takmičenje je konačno u rukama klubova. Crvena zvezda brani titulu prvaka do koje je došla na impresivan način sa samo četiri poraza. - Imamo teret najuspešnije sezone u istoriji, ali nam je cilj da odbranimo pehar. Tu nema dileme, samo nam je potrebno razumevanje, posebno na početku sezone zbog brojnih problema s kojima smo se neplanirano suočili - rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde, aludirajući na veliki broj povreda koje su pratile ekipu tokom priprema.Podaci o odlascima igrača govore u prilog tome da će ABA ligi biti nikad slabija. Naime, od 15 najboljih košarkaša po indeksu za prošlu sezonu, čak njih 13 napustilo je regionalne ekipe. Reč je o Jokiću, Miljenoviću, Musliju, Sobinu, Savoviću, Heslipu, Mačvanu, Marjanoviću, Bukeru, Armstedu, Rejnoldsu, Milutinovu i Markoti. Od najboljih ostali su samo Miro Bilan, član Cedevite i Suad Šehović, košarkaš Budućnosti. Ako se pogleda dalje, od 40 najboljih igrača za prošlu sezonu, samo njih 12 ostalo je u ABA ligi.

Pehar zagarantovanSIMONOVIĆ SE VRATIO U ZVEZDUBiće pehara, Marko Simonović se vratio u Zvezdu. Reprezentativac Srbije, poznat po „otimanju“ titule, potpisao je dvomesečni ugovor s bivšim klubom- Napravili smo taj ugovor kako bi nam Simonović pomogao da iznesemo situaciju, jer smo mogli da ostanemo bez igrača na poziciji četiri - rekao je Dejan Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track