(VIDEO) ZVEZDINA GRANITNA ODBRANA: Crveno-beli razbili Budućnost u derbiju 2. kola ABA lige
Foto: Fonet

Šampion bez milosti

(VIDEO) ZVEZDINA GRANITNA ODBRANA: Crveno-beli razbili Budućnost u derbiju 2. kola ABA lige

Košarka -
Tim Dejana Radonjića slomio otpor gostiju iz Podgorice sjajnom igrom u trećoj četvrtini

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Budućnost u derbiju drugog kola ABA lige - 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18).

http://www.youtube.com/watch?v=Dw6xa9TY0Rg
Zvezda Budućnosti ABA ligi Majk Cirbes Stefan Jović Gal Mekel

Suad Šehović i Džozef su za Budućnost dali po deset poena. Crveno-beli su odlično šutirali trojke (10/17), ali je ključ trijumfa ležao u granitnoj odbrani.Crvena zvezda u utorak u trećem kolu gostuje Zadru, dok Budućnost, koja je na startu sezone bila ubedljiva protiv Krke (81:65), dan kasnije dočekuje Mega Leks.

"Imali smo težak mec protiv Mege pre dva dana i znali smo da nam dolazi tim. U prvom delu osetio se umor, a pored toga Buducnost je dobro igrala. U nastavku smo imali dobar procenat šuta, 23 asistencije i došli smo do naše igre. Nastavljamo dalje, ali nema puno vremena za napredak. Poželeo bih ekipi Budućnosti da svoje visoke ambicije iskažu ako im se ukaže šansa", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić posle utakmice.

Crnogorski trener pohvalio je atmosferu tokom utakmice sa timom iz Podgorice.

"Naši navijači nas prate stalno i nemam nikave zamerke. Mislim da smo uspeli da popravimo segmete igre iz kojih su kreirani laki poeni. Vreme će pokazati koliki su dometi ovog tima", zaključio je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović istakao je da je njegov tim zabeležio "važnu pobedu koja je bitna za sticanje pobedničkog karaktera".

"Izuzetno bitna utakmica bez obzira što je drugo kolo jer smo igrali protiv diretnog protivnika. Prvo poluvreme smo igrali slabije u odbrani, dok je drugo bilo primer kako bi trebalo da igramo. Ritam je izuzetno težak, već za dva dana putujemo u Zadar", dodaje Mitrović.

Trener Budućnosti Igor Jovović čestitao je Zvezdi na pobedi, i rekao je da njegov tim još uvek nije potpuno spreman.

"Čestitao bih Zvezdi na boljoj partiji i zasluženoj pobedi. Mi smo se držali do treće četrtine kada je Zvezda napravila razliku i zasluženo privela utakmicu kraju. Ovaj tim je novi, kasno se okupio i kraća nam je rotacija nego prošle sezone. Neki igrači još nisu potpuno spremni za sezonu, ali svakako da moramo bolje", zaključio je Jovović.

TOK UTAKMICE

IV četvrtina - 83:62

Poslednja deonica krenula je sa četiri poena Cirbesa - dva zakucavanja - za 19 poena razlike. Razlika je i dalje rasla, pa je stigla do 22 u 34. minutu - 68:46. Ovacije sa tribina dobio je Cirbes dok je izlazio sa parketa zbog sjajne igre.

III četvrtina - 59:44

Zvezda je krenula furiozno u drugo poluvreme - serijom 9:0 za 48:37. Onda se na obe strane ušlo u seriju promašaja. Budućnost je dala samo jedan poen za šest i po minuta, a onda je Džozef pogodio dva bacanja - 48:40. Ipak, Mekel je na drugoj strani ubacio trojku - 51:40, a onda Mitrović i Cirbes sa bacanja donose domaćinu "plus 14" - 54:40. Subotić je dao prvi koš Budućnosti iz igre u ovoj deonici posle više od osam minuta! Trojkom Rebića završena je četvrtina najvećom prednošću - 59:44. Gosti su za deset minuta dali sedam poena, samo četiri iz igre, i to sva četiri je dao Subotić.

II četvrtina - 39:37

Nisu se dali Podgoričani u uvodu druge deonice. Držali su priključak trojkama Jaramaza i Šehovića - 25:25. Zvezda se, međutim, odlepila na "plus pet" - 32:27, najviše zahvaljujući jakoj odbrani, pa je trener Budućnosti Jovović reagovao tražeći tajm-aut. Ipak, ni to nije pomoglo gostima jer je Jović trojkom doveo domaćina do najveće prednosti - 35:27. Podgoričani su uzvratili serijom 10:1, zaključno sa trojkom Suada Šehovića i dvojkom Aleksa Marića, i poveli 37:36. Niz gostiju zaustavio je Kalinić trojkom (39:37). Tim rezultatom se otišlo na odmor.

I četvrtina - 23:20

Zvezda je povela 5:0, a gosti su serijom 5:2 smanjili na 7:5. Crveno-beli nastavili sa dobrom igrom i u šestom minutu poveli 16:10. Gosti su smanjili na 16:14, a onda su propustili da stignu do izjednačenja. Crveno-beli su serijom od 5:2 poveli 21:16. Budućnost je svela zaostatak na samo jedan poen (20:21), ali je na kraju deonice Cirbes pogodio dva bacanja - 23:20. Šampiona su u prvoj četvrtini predvodili stranci: Mekel je dao sedam poena, Tompson pet, Skorcanitis četiri...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track