Radonjić: Sa mnogo problema putujemo u Madrid. Laso hvali Zvezdu
Foto: Dado Đilas

Crveno-beli gostuju slavnom Realu

Radonjić: Sa mnogo problema putujemo u Madrid. Laso hvali Zvezdu

Košarka -
Meč drugog kola A grupe Evrolige između Reala i Crvene zvezde igra se sutra od 22 sata u Palati sportova u Madridu

BEOGRAD, MADRID - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim putuje u Madrid na utakmicu sa Realom sa mnogo problema, zbog povrede kapitena Luke Mitrovića.

"Putujemo u Madrid sa mnogo problema u ovom trenutku, pre svega posle poraza u ABA ligi i povrede Mitrovića. Sa druge strane, Real Madrid je šampion Evrope, klub koji je osvojio sve što se moglo osvojiti prošle sezone", rekao je Radonjić.On je dodao da se sastav aktuelnog šampiona Evrolige nije menjao i da Madriđani sa pravom i ove sezone imaju najviše ciljeve."Imaju kvalitetan sastav ove sezone i mogu da odbrane trofej. Osnova tima ostala je ista, poseduju veliki kvalitet i iskustvo. Sa pravom očekuju da će biti u finalu Evrolige ove sezone", zaključio je strateg beogradskog kluba.

Trener košarkaša Reala Pablo Laso rekao je da je utakmica protiv Crvene zvezde veoma bitna za njegov tim, posebno nakon poraza od Himkija na startu Evrolige."Nakon dve utakmice u gostima, narednih deset dana u Madridu će biti dobri za nas, da bismo se oporavili i vežbali u miru. Pretrpeli smo poraz na startu Evrolige i utakmica protiv Crvene zvezde je veoma bitna. Moramo da gledamo svoju igru, ali da maksimalno respektujemo protivnika", rekao je Laso.On je naglasio je da Crvena zvezda gaji isti stil igre, iako je promenila tim u odnosu na prošlu sezonu."Marjanovićevo mesto zauzeo je Skorcanitis, koji je drugačiji igrač, ali sa sličnim karakteristikama. Sa Cirbesom u rotaciji, njihova igra se uglavnom zasniva na centre, koji odatle traže slobodne igrače na svim pozicijama", rekao je španski stručnjak.Laso je dodao da je novo pojačanje "kraljevskog kluba" Džef Tejlor počeo da trenira, ali da nije siguran da li će biti u timu protiv Zvezde.Centar Madriđana Gustavo Ajon istakao je da tim mora da napreduje svakog dana, kao i da će posebno težak zadatak za njega predstavljati činjica da će čuvati Sofoklisa Skorcanitisa."Tim mora da se kroz treninge i rad poboljšava svakog dana. Grupa nije laka i nema lakog protivnika. Crvena zvezda je veoma dobar tim pa ćemo morati da "radimo" svih 40 minuta. Zaustavljanje Skorcanitisa je izuzetno težak zadatak i biće veliki izazov za mene. Moraćemo timski da odigramo odbranu, jer ga je izuzetno teško zaustaviti u igri jedan na jedan", zaključio je Ajon.Meč drugog kola A grupe Evrolige između Reala i Crvene zvezde igra se sutra od 22 sata u Palati sportova u Madridu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track