LUDI SRBIN NA ČELU AMERIKE: Greg Popović novi selektor drim-tima
Foto: Miloš Bjelinić

Naslednik Kouča Keja

LUDI SRBIN NA ČELU AMERIKE: Greg Popović novi selektor drim-tima

Košarka -
Iskusni trener je aktuelni šef struke San Antonija i petostruki osvajač NBA prstena

Košarkaška federacija Sjedinjenih Američkih Država imenovala je danas Grega Popovića za selektora nacionalne selekcije. Popović će nakon Olimpijskih igara u Riju 2016. godine na klupi zameniti Majka Križevskog i ostaće na toj poziciji do 2020. godine.

"Ludi Srbin", kako Popović predstavlja sebe, aktuelni je trener San Antonio Sparsa i petostruku osvajač NBA prstena. On će američki drim-tim predvoditi na Svetskom prvenstvu u Kini i na Olimpijskim igrama 2020. godine u Japanu.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priliku da predstavljam našu zemlju kao selektor seniorske reprezentacije. Program Džerija Kolangela i Majka Križevskog doneo je impresivne rezultate u poslednjih deset godina a ja ću dati sve od sebe da održim visoke standarde uspeha, klase i karaktera koje su postavili Džeri, Kouč K i igrači koji su se žrtvovali za svoju zemlju", rekao je Popović.

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država drži niz od 63 uzastopne pobede započet 2006. godine, od kojih su 45 na mečevima pod pokroviteljstvom FIBA.

Sjedinjene Američke Države osvojile su Olimpijske igre 2008. i 2012. godine, baš kao i prethodna dva Svetska prvenstva, od kojih poslednje prošle godine kada je četa Majka Križevskog u finalu u Španiji bila bolja od Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track