SJAJNA IGRA SRPSKOG PLEJMEJKERA: Ratkovica upisao 11 asistencija
Foto: Tibingen Fejsbuk

Evrokup

SJAJNA IGRA SRPSKOG PLEJMEJKERA: Ratkovica upisao 11 asistencija

Košarka -
Ratkovica je tako posle prvog kola drugi asistent ovog evropskog takmičenja, iza Temua Ranika koji je imao čak 18 asistencija

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica uspešno je počeo borbu za prvog asistenta FIBA Evrokupa, pošto je u porazu Lukoila od Jeniseja na strani sa 75-68, zabeležio 11 uspešnih dodavanja.

I u prvenstvu Bugarske 30-godišnji plejmejker je imao odličan početak. Ratkovica je do sada odigrao dve utakmice i već je prvi asistent šampionata sa sedam uspešnih dodavanja po meču.

Taj podatak dobija na težini jer je srpski košarkaš to ostvario u proseku za samo 19 minuta igre po utakmici. Ratkovica takođe ima i sedam poena po meču.

Ratkovica je u većini liga u kojima je nastupao bio među vodećim asistentima, uključujući i Bundesligu gde je prošle sezone bio lider šampionata.

U narednom meču Lukoil Akademik u okviru drugog kola FIBA Evrokupa dočekuje estonski Kalev i taj meč igra se u sredu, 4. novembra.

Ratkovica je karijeru započeo u Beopetrolu, posle čega je nastupao za Atlas, Mega Vizuru, Oldenburg, Tibingen u dva navrata, Alijagu, Olin, Artland i Politehniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track