DEJAN RADONJIĆ: Zvezda je prošle godine bila mnogo jača
Foto: Fonet

Crveno-beli ponovo lideri

DEJAN RADONJIĆ: Zvezda je prošle godine bila mnogo jača

Košarka -
SKOPLJE - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi izabranici zasluženo pobedili ekipu MZT-a uprkos tome što su bili iscrpljeni nakon evroligaškog meča protiv Fenerbahčea.

Crveno-beli su u Skoplju slavili rezultatom 71:66 i ponovo preuzeli vođstvo na tabeli regionalne ABA lige.

"Čestitam mojim igračima na pobedi, znali smo da nas čeka težak meč, jer u Skoplju uvek igramo neizvesne utakmice. Prošle godine smo bili mnogo jači, a tek u finišu smo osigurali pobedu. Posle utakmice sa Fenerbahčeom tim je bio fizički i pshički iscrpljen, ali smo uspeli da se pripremimo za ovaj meč, kazao je Radonjić.

On je dodao da su i večeras bili očigledni problemi koji se ponavljaju od prvog dana okupljanja ekipe i da su napravljene greške koje ne bi trebalo da se dešavaju.

"Ipak, kontrolisali smo rezultat i vraćamo se u Beograd zadovoljni, jer smo osvojili bodove, ali generalno sam svestan da treba da nastavimo da radimo vrlo naporno. Veoma važna pobeda za nas, kojom smo se vratili na prvo mesto, što smo i želeli pre ovog kola i pored svih problema koje imamo sa povredama i adaptacijom novih igrača", zaključio je Radonjić.

Najbolji strelac u večerašnjoj pobedi, Stefan Jović, takođe je podsetio da su crveno-beli i prošle sezone imali mnogo problema na gostovanju u Skoplju.

"Dobro smo otvorili meč, za razliku od nekih prethodnih utakmica, ali smo dozvolili pad u igri krajem prve četvrtine. Kvinsi Miler je mnogo pomogao da se odlepimo u drugoj deonici na +11, Štimac je takođe odigrao dobro, i raduje njihova dobra igra, posebno zbog činjenice da su se poslednji priključili i da tek treba da se uigramo. Jako bitna pobeda, vratili smo se na prvo mesto i nadam se da ćemo kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Potrebno je vreme da se uigramo, da se uklope novi igrači. Imamo puno problema, ali i sa njima se nosimo, svakako ćemo biti bolji kada se kompletiramo", rekao je Jović.

Ekipa Crvene zvezde će prenoćiti u glavnom gradu Makedonije, gde će odraditi još jedan trening, a nakon kratkog ostanka u Beogradu put za Minhen na evroligaško gostovanje protiv Bajerna predviđen je već za sredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track