(VIDEO) BJELICA PONOVO DVOCIFREN: Minesota izgubila od Šarlota!
Foto: Profimedia

NBA

(VIDEO) BJELICA PONOVO DVOCIFREN: Minesota izgubila od Šarlota!

Košarka -
Košarkaši Minesote poraženi su na svom terenu od Šarlota 104:95, u utakmici u kojoj je reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica ponovo postigao dvocifren broj poena

Samo dan pošto su napravili iznenađenje i pobedili Atlantu, košarkaši Minesote nisu uspeli na svom terenu da zabeleže trijumf protiv Šarlota, ekipe koja nije među glavnim kandidatima za plasman u plej-of.

Vulfsi su vodili sa 11 poena prednosti u prvoj četvrtini, a onda je Šarlot preokrenuo, preuzeo vođstvo i držao ga do kraja meča. Minesota je imala više skokova i asistencija, ali su Hornetsi bolje šutirali iz igre.

Bjelica je završio meč sa 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Najefikasniji u poraženom timu bili su Zak Lavin sa 20 i Karl-Entoni Tauns sa 19 poena i 13 skokova.

Minesota sada ima skor od četiri pobede i dva poraza, a u noći između četvrtka i petka joj u goste dolazi aktuelni šampion i jedini neporaženi tim ove sezone, Golden Stejt.

Šarlot su do pobede predvodile rezerve Džeremi Lin sa 19 i Džeremi Lemb sa 18 poena.

Njujork je u gostima pobedio Toronto sa 111:109 u kontroverznoj završnici.

Prilikom poslednjeg napada Niksa, Karmelo Entoni je bio blizu aut-linije, a domaća ekipa je tražila aut, ali je sudija dosudio faul Kajlu Lauriju na Lensu Tomasu, koji je pogodio jedno bacanje i doneo timu trijumf. Trener Toronta Dvejn Kejsi rekao je da je video da je Entoni zgazio liniju, a i iz domaće ekipe se čulo da je snimak pokazao igrača Njujorka kako je van terena, ali on sam nije želeo da priča o tome.

"Ne želim da gledam snimak. Odlazim odavde. Nema potrebe da gledam u nazad i pregledam nešto što je završeno. Ne znam ni sam da li sam zgazio liniju. Verovatno, ali mi odavde odlazimo sa pobedom", rekao je Entoni.

Niksi sada pomalo neočekivano imaju skor od četiri pobede i četiri poraza, a ovo im je bila treća pobeda na četiri gostovanja ove sezone. Njujork je tokom cele prošle sezone imao samo sedam gostujućih pobeda. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Karmelo Entoni sa 25 poena, dok je Toronto predvodio Demar Derozan sa 29 poena.

Klivlend je zabeležio sedmi uzastopni trijumf, pošto je kod kuće pobedio Jutu sa 118:114. Ekipu je do trijumfa predvodio Lebron Džejms sa 31 poenom, od čega 17 dao u poslednjoj četvrtini i tako poveo preokret svoje ekipe.

"Bron je najveći košarkaš na svetu. Mislim da niko nema veći košarkaški IQ od njega, niti da bolje razume trenutak", rekao je trener Kavsa Dejvid Blat. Mo Vilijams postigao je 29, a Kevin Lav 22 poena za Klivlend. Jutu je predvodio Aleks Burks sa 24 poena.

Rezultati utakmica igranih u noćo između utorka i srede:

Klivlend – Juta 118:114 Vašington – Oklahoma 101:125 Majami – LA Lejkers 101:88 Toronto – Njujork 109:111 Milvoki – Boston 83:99 Minesota – Šarlot 95:104 Nju Orleans – Dalas 120:105

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track