Crveno-beli otputovali u Minhen: Zvezda želi iznenađenje protiv Bajerna
Foto: Fonet

Evroliga

Crveno-beli otputovali u Minhen: Zvezda želi iznenađenje protiv Bajerna

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde u okviru 5. kola Evrolige gostuju ekipi Bajerna u Minhenu, u dvorani ''Audi Dom''.

Ekipa trenera Radonjića nakon važne pobede nad MZT – om u Skoplju otputovala je u Minhen, gde će pokušati da zabeleži drugu pobedu u Evroligi ove sezone, a prvu na strani. Bavarci koje sa klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde, gospodin Svetislav Pešić, značajno su se pojačali, a svakako najzvučnija imena su Kej Si Rivers i Aleks Renfro. Pored njih, ekipu Bajerna takođe čine i četiri igrača sa ovih prostora: Savanović, Micić, Kovačević, kao i Đedović koji je ove sezone jedan od nosilaca igre mihnenskog tima. Pred put u Minhen očekivanja izneli su bekovi crveno – belih, Stefan Jović i Branko Lazić.

''Pre svega moramo da pružimo znatno bolje partije, nego što smo pružali u zadnja 3 kola u Evroligi. Reagovali smo posle Fenerbahčea, vratili smo se na prvo mesto u ABA ligi što je za nas jako bitno, a što se tiče Evrolige, moramo da verujemo jer i dalje postoji šansa za TOP16 fazu. Naravno da znamo da je izuzetno teško iz ove perspektive, ali na nama je da sutra pružimo maksimum i da pokušamo da osvojimo bodove. Mislim da je Bajern najkonstantnija ekipa u našoj grupi, bez obzira na njihov skor, u Madridu su izgubili u finišu, dobro su namučili Fener tamo, dobili su Himki i po meni nezasluženo su na ovoj poziciji na kojoj se trenutno nalaze, rekao je Stefan Jović.

''Nakon vezana tri poraza u Evroligi, pokušaćemo da pružimo pre svega bolju partiju. Želimo da popravimo situaciju u grupi i da pokušamo da ostanemo konkurentni za plasman u TOP16. Ekipa Bajerna je dobro sastavljena od dosta iskusnih pojedinaca i to su pokazali na svim ovim mečevima do sada, sigurno da će biti teško protiv njih, ali mi ne idemo tamo da izgubimo sa što manjom razlikom nego idemo sa ciljem da pokušamo da ostanemo u igri za plasman u TOP16", kaže kapiten Lazić.

Trener Radonjić još pre početka sezone je skautirao ekipu Bajerna, što je i pomenuo na prvoj konferenciji za medije, kada je Bavarce najavio kao potencijalno iznenađenje.''Posle jako bitne pobede u Skoplju, raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je puno pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su dosta ubedljivo Himki i Strazbur, imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Svetislav Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu. Na osnovu svega toga, jasno je da nas čeka težak meč i izuzetno kvalitetan protivnik, koji je itekako konkurentan svim timovima u našoj grupi. Idemo u Minhen da odigramo meč za koji smatramo da će biti još jedan novi izazov za nas.''Vrlo važna utakmica za crveno-bele igra se od 20:45 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track