Cedevita oborila Partizana
Foto: BETA

Fajnal-for

Cedevita oborila Partizana

Košarka -
Šampion Srbije odigrao je veoma loš meč, a uzroke poraza trebalo bi potražiti u izrazito slabom šutu, pogotovo onom sa linije za slobodna bacanja

TEL AVIV - Košarkaši Partizana izgubili su večeras od zagrebačke Cedevite sa 68:56 (14:15, 20:17, 17:14, 17:10) u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira Jadranske lige u Tel Avivu.

Pored toga što su se oprostili od trofeja koji su branili, crno-beli prvi put od 2005. godine, otkad se takmiče u Jadranskoj ligi, neće igrati finalnu utakmicu.

Drugi ovogodišnji finalista završnog turnira biće poznat nakon meča Makabi - Budućnost koji se igra od 20.15.

Šampion Srbije odigrao je veoma loš meč, a uzroke poraza trebalo bi potražiti u izrazito slabom šutu, pogotovo onom sa linije za slobodna bacanja.

Kada se na to doda i dominacija Cedevite u skoku, epilog meča verovatno nije ni mogao da bude drugačiji.

Osim u prvoj deonici, zagrebačka ekipa vodila je tokom većeg dela utakmice, a crno-beli su samo u par navrata uspevali da priđu na "minus dva".

"Trojka" Vedrana Vukušića sredinom poslednje četvrtine za vođstvo Cedevite od 57:49 najavila je slavlje hrvatskog tima, koji je u završnici meča rutinskom igrom sačuvao prednost i stigao do finala.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kristofer Ovens sa 16 poena, dok je crno-bele predvodio Miroslav Raduljica sa 15 poena.

Finalna utakmica završnog turnira Jadranske lige igra se u ponedeljak u Tel Avivu.

Jovanović: NIsmo uspeli da se odlepimo

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je da su loša igra u napadu i promašaji sa linije za slobodna bacanja glavni uzroci poraza od Cedevite u polufinalu završnog turnira Jadranske lige u Tel Avivu.

"Što se tiče odbrane, možemo da budemo zadovoljni, ali kada smo je dobro igrali, nismo uspeli da uspostavimo našu igru po dubini. I to je glavni razlog. Promašili smo dosta slobodnih bacanja, što je u ovako važnoj utakmici bitno. Nedopustivo je da smo imali tako loš procenat izvođenja penala", rekao je Jovanović novinarima u Tel Avivu.

Crno-beli su izgubili sa 68:56 i prvi put otkad se takmiče u Jadranskoj ligi, neće igrati finalnu utakmicu.

"Večeras se igralo na mali broj poena i vođstvo se smenjivalo iz minuta u minut. U tim trenucima oni su imali puno skokova u napadu, i to ih je držalo u igri, a mi nismo uspeli da se odlepimo. Ono što smo znali, kvalitet Cedevite je šut za tri poena i kada oni vežu taj šut, ako nemate dovoljeno veliku razliku u poenima, veoma brzo stižu rezultat", dodao je Jovanović.

Protivnik Cedevite u finalu završnog turnira biće pobednik duela Makabi - Budućnost.

"Ovo je veoma bolan poraz, posle tradicije i dugog niza godina nismo u finalu. Večeras dosta stvari nije funkcionisalo. Cedevita nas je dobila u mnogim košarkaškim segmentima. Zasluženo su pobedili“, zaključio je Božić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track