(VIDEO) KARI PREJAK ZA PROFESORA: Bjelica odličan u porazu od šampiona!
Foto: Profimedia

NBA

(VIDEO) KARI PREJAK ZA PROFESORA: Bjelica odličan u porazu od šampiona!

Košarka -
Košarkaši Golden Stejta pobedili su prethodne noći u NBA ligi Minesotu sa 129:116, a ni odlični Nemanja Bjelica nije uspeo da zaustavi maestralnog Stefa Karija

Golden Stejt je tako zabeležio desetu vezanu pobedu u NBA ligi, što je najbolji start u istoriji kluba.

Voriorsi su oborili rekord iz 1961. godine, a do desetog uzastopnog trijumfa u sezoni predvodio ih je neverovatni Stefon Kari sa 46 poena, pet skokova i četiri asistencije. Kari je pogodio 15 od 25 šuteva iz igre, od čega osam trojki.

Pored njega, kod gostiju istakli su se Drejmond Grin sa 23 poena, osam skokova i 12 asistencija, dok su dvocifren učinak imali Klej Tompson (15), Harison Barns (14) i Festus Ezil (10).

Malo je falilo da srpski reprezentativac u dresu Minesote Nemanja Bjelica ostvari dabl dabl. Bjelica je za 33 minuta na parketu postigao osam poena i devet skokova.

U poraženom timu najefikasniji bio je Endrju Vigins sa 19 poena, dva poena manje postigao Karl Entoni Tauns, dok je Ssabaz Muhamed ubacio 16, a Kevin Martin 15 poena.

U preostala dva meča Finiks je na svom terenu savladao Los Anđeles Kliperse sa 118:104 uz rekord karijere Brendona Najta - 37 poena, dok je Majami bez Dvejna Vejda bio bolji od Jute.

Rezultati: Majami - Juta 92:91 Minesota - Golden Stejt 116:129 Finiks - LA Klipersi 118:104

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track