(VIDEO) NEVIĐENO: Ovako je Jović sa 19 asistencija srušio rekord Evrolige, evo šta je rekao Pešić
Foto: Euroleague.net

O ovome se priča

(VIDEO) NEVIĐENO: Ovako je Jović sa 19 asistencija srušio rekord Evrolige, evo šta je rekao Pešić

Košarka -
Svetislav Pešić pružio je ruku Dejanu Radonjiću i čestitao pobedu. Crvena zvezda, koju je dva puta vodio, bila je bolja od njegovog Bajerna i šokirala ga u Minhenu (90:79), ostavši u otvorenu borbu za plasman u Top 16 Evroliga.

Posle utakmice, u kojoj je kpšarkaški reprezentativac Srbije Stefan Jović oborio rekord Evrolige u broju asistencija na jednoj utakmici (19), trofejni srpski trener posebno se osvrnuo na učinak Zvezdinog plejmejkera.

"To nije devet asistencija, već 19. Nikad nisam doživeo nešto tako", rekao je Pešić.

Trijumf crveno-belih nazvao je zasluženim.

"Odigrali su izvanrednu utakmicu, od prvog do poslednjeg minuta. Igrali su odličnu odbranu i stvarali prednost u tranziciji i pik-en-rol igri. Nije mi jasno kako smo imali prednost posle prvog poluvremena", iskreno je poručio Pešić.Njegov tim vodio je na poluvremenu 43:38, a posle tri četvrtine 66:63. A, onda su crveno-beli krenuli u završnu deonicu svom snagom i rešili je u svoju korist rezultatom 27:13. Konačan rezultat bio je 90:79 za crveno-bele.

"Odigrali su izvrsno, veoma pametno, dobro u odbrani... Trebalo bi da im čestitamo. Bili su bolji od našeg tima i naše igre. Nisu imali šta da izgube. Kao i mi protiv Reala. Iz minuta u minut sticali su samopouzdanje, a naši igrači bili su iznenađeni", dodao je popularni Kari, pa zaoštrio kritiku.

"Ne znam gde to igram. Oni su došli u našu kuću i igrali su sa samopouzdanjem. Kako je meč odmicao, razvijali su igru. Ne shvatam kako možemo da potcenimo bilo koji tim u Evroligi", podvukao je on.Posle pobede u Bajernu, crveno-beli i Bajern ostali su na deobi četvrte pozicije tabele Grupe A, sa identičnim skorom 2-3. Poslednji je Strazbur, koji će u petom kolu ugostiti Real u petak uveče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track