SEDMI TRIJUMF: Mega pobedila Cibonu

ABA liga

SEDMI TRIJUMF: Mega pobedila Cibonu

Košarka -
SREMSKA MITROVICA - Košarkaši Mega Leksa pobedili su večeras u Sremskoj Mitrovici Cibonu sa 76:72 (18:14, 21:22, 18:17, 19:19) u utakmici 10. kola Jadranske lige.

Mega Leks je do trijumfa predvodio Danilo Nikolić sa "dabl-dabl" učinkom od 20 poena i 10 skokova, dok je Timoti Luvavu postigao 19.

U ekipi Cibone istakao se Marko Jagodić-Kuridža sa 17 poena i 11 skokova, a Nebojša Joksimović i Džejms Florens postigli su po 11.

Mega Leks je gotovo celu utakmicu bio u prednosti, a svaki put kada Cibona prišla na tri poena ili manje ekipa Dejana Milojević je posle tajm-auta uspevala da se vrati na više od jednog poseda lopte.

Mega je tako zabeležila sedmi trijumf u regionalnom takmičenju, dok Cibona ima skor od četiri trijumfa i šest poraza.

Ranije danas Sutjeska je sa 66:58 savladala Krku na gostovanju, dok je u 21.00 počela utakmica između Budućnosti i MZT-a iz Skoplja.

Danilo Nikolić: "Otvorili smo utakmicu skakački veoma loše, dozvolili protivniku veliki broj uhvaćenih lopti u napadu. Međutim, još jednom smo kao ekipa pokazali karakter, igrali smo agresivno, zasluženo smo trijumfovali i vratili se na pobednički kolosek. Čestitao bih saigračima na pobedi, a košarkašima Cibone na fer i korektnoj igri".

Dejan Milojević: "Jako sam zadovoljan pobedom, jer je ova utakmica za nas došla u specifičnom trenutku kada je ekipu napustio Samardžiski, a Kaba se još nije u potpunosti oporavio od pobede. Ipak, bili smo dovoljno agresivni, imali smo čak 11 osvojenih lopti i tom agresivnošću po celom terenu smo uspeli da poremetimo napad Cibone. Imali smo problema u skoku tokom cele utakmice, Cibona je ostvarila 19 skokova u napadu što je neprihvatljivo. Zaista odavno nisam video da ekipa koja je imala 17 skokova više izgubi, ali naša velika agresivnost nam je donela trijumf iako smo imali i loše procente šuta za jedan i tri poena. Odbrana je postala naš zaštitni znak, planiramo da budemo još bolji i videćemo dokle će nas to odvesti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track