EVROKUP: Ratkovica predvodio Lukoil do pobede posle produžetka
Foto: KK Lukoil

Srpski plejmejker bio opet zapažen

EVROKUP: Ratkovica predvodio Lukoil do pobede posle produžetka

Košarka -
Srpski košarkaš Branislav Ratkovica odigrao je još jednu dobru partiju u dresu Lukoila u FIBA Evrokupu, u trijumfu nad Jenisejom sa 85:81 posle produžetka.

Bugarski klub je na svom terenu, pred 1.500 gledalaca, došao do druge pobede ove sezone u tom takmičenju i revanširao se Jeniseju za poraz od pre tri nedelje.

Tokom tog duela viđeno je mnogo preokreta, gosti su bili bolji u prvoj polovini susreta, a Lukoil u drugoj, ali je to bilo dovoljno za produžetak. U dodatnih pet minuta, sve je rešeno na samoj polovini tog perioda, kada je domaći tim izveo niz dobrih akcija, a posebno se istakao Željko Šakić.

Ratkovica je proveo 29 minuta na terenu i za to vreme je upisao 12 poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Lukoil je do trijumfa predvodio Šakić sa 18 poena, 14 skokova, tri asistencije i jednom ukradenom loptom, dok je Filip Barović dodao 17 poena i devet skokova. U poraženom timu kome je ovo bila prva izgubljena utakmica u takmičenju, Dejvid Kenedi je upisao 14 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Tim Olbreht imao 13 poena i šest skokova.

Lukoil, ima po dve pobede i poraza posle četiri kola. Čelnu poziciju dele Makabi i Jenisej sa 3-1, dok Kalev nije ostvario nijednu pobedu od početka takmičenja.

U narednom kolu, sledećeg utorka, Lukoil gostuje Kalevu od 18.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track