(VIDEO) JAGODA ŽIVIŠ: Pre godinu dana u Istanbulu je svirepo ubijen navijač Zvezde Marko Ivković
Foto: Printskrin

Velika tragedija

(VIDEO) JAGODA ŽIVIŠ: Pre godinu dana u Istanbulu je svirepo ubijen navijač Zvezde Marko Ivković

Košarka -
Na današnji dan pre tačno godinu dana život je tragično izgubio mladi navijač Crvene zvezde - Marko Ivković Jagoda

Košarkaški klub Crvena zvezda, na godišnjicu pogibije Marka Ivkovića u Istanbulu, saopštio je da će kroz brojne manifestacije i na svaki mogući način čuvati sećanje na mladića koji je nastradao uoči meča sa Galatasarajom.

Članovi porodice, predstavnici klubova crveno-bele porodice, brojnih simpatizeri i navijači kluba prisustvovali su danas na Bežanijskom groblju jednogodišnjem pomenu. Ivković je ubijen u sukobui navijača uoči meča, a nakon višemesečne istrage turska policija uhapsila je Kadrija Aktaša kao neposrednog izvršioca zločina, koji je u oktobru osuđen na 25 godina zatvora.Navijačka grupa Delije Sever pozvala je ranije danas sve navijače kluba iz Ljutice Bogdana da odaju počast Marku Ivkoviću na godišnjem pomenu.

"Godinu dana kao tren je proletelo, a mi se i dalje pitamo zašto je te kobne istanbulske noći naš brat tragično morao da plati za svoju neizmernu ljubav prema crveno-belim bojama. Jedan mlad život, jedan život pun osmeha, ljubavi prema Zvezdi, porodici i drugarima brutalno je i nasilno ugašen, a da praktično još nije ni počeo. Zvezdini navijači nikada neće zaboraviti ovog hrabrog momka i večito će čuvati sećanje na njegov vedar lik" poručju navijači Zvezde.

Навијачка група Делије Север позвала је све навијаче Црвене звезде да одају почаст Марку Ивковићу на годишњем помену кој...

Posted by Делије Север 1989 on Friday, November 20, 2015

Tog 21. novembra 2014. godine turski huligani su ispred dvorane "Abdi Ipekči", pred meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde, napali navijače Zvezde i tom prilikom je svirepo ubijen Marko Ivković.

Ubistvo ubodom nožem s leđa izvršio je navijač Galatasaraja Kardi Aktaš (50), on je pravosnažno osuđen na 25 godina robije.

Ево има годину дана, како наш Марко није са нама.ЖИВИШ у срцима и сећању ти, никада те нећемо заборавити ми.ИВКОВИЋ МАРКО - ЈАГОДА

Posted by Делије Север 1989 on Friday, November 20, 2015

Ivković je sahranjen tri dana nakon ubistva na Novom bežanijskom groblju. Više stotina navijača, fudbaleri Crvene zvezde i neki od rukovodilaca crveno-belih činili su povorku od oko tri hiljade ljudi koji su ispratili kovčeg sa telom nesrećnog 25-godišnjaka čiji je život brutalno ugašen u Turskoj. Sahrani je prisustvovao prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović, potpredsednik KSS-a Dejan Tomašević, Dragan Džajić...

Na utakmici protiv Galatasaraja u Kombank areni Delije su prvi put otpevale pesmu posvećenu Ivkoviću.

Nebeskim kopom pesma sad se oriGore na nebu još jedna baklja goriViče sa neba naš drugar JagodaBori se Zvezdo k'o nikada do sad!Sa njime složno peva cela četaČuje se pesma sa onoga svetaNeka se glasno Severom prolamaNaša braća zauvek sa nama!!!Oooo nanananaoooo nanananaoooo nanananaPevajmo glasno - Živiš Jagoda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track