MARKO SIMONOVIĆ: Obećavamo veliku borbu protiv Reala
Foto: Saša Pavlić Kurir

Iskusno krilo Crvene zvezde pred utakmicu protiv slavnog kluba

MARKO SIMONOVIĆ: Obećavamo veliku borbu protiv Reala

Košarka -
Crveno-beli su uspešno preskočili još jedan jadranski stepenik, pošto su na gostovanju u Nikšiću savladali ABA debitanta Sutjesku (70:62) i tako sačuvali drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Jedan od najzapaženijih i ovom trijumfu bio je iskusni Marko Simonović (11 poena, 7 skokova).

- Veoma teška utakmica. Znali smo da će rival biti maksimalno motivisan, a mi dosta istrošeni, sa skraćenom rotacijom, ali smo pokazali dobar karakter. U ekipu se vratio Branko Lazić, koji je izuzetno bitan igrač za naš tim, kapiten, pa je sigurno da dobijamo ogroman kvalitet i sigurnost sa njim. Da smo ga imali u Strazburu ishod bi bio drugačiji - ističe Simonović.

Pred crveno-belima je novi evroligaški spektakl. U petak od 20 časova Zvezda će u dvorani "Pionir" dočekati evropskog šampiona, madridski Real.

- Atmosfera je sjajna. Momci su spremni da se do poslednjeg atoma snage žrtvuju za Zvezdin grb. Istina je da Madriđani u poslednje vreme igraju u nešto slabijoj formi, ali ljudi, to je Real. Aktuelni prvaci Evrope. Sigurno je da su favoriti u toj utakmici - tvrdi Simonović.

Iskusno krilo ističe da je u Pioniru atmosfera uvek paklena i da bi to mogao da bude jedan od ključeva dobrog rezultata.

- Delije su neverovatne, sjajne na svakoj utakmici. Siguran sam da će nam biti dodatna energija u toj utakmici - zaključio je Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track