MAČVAN OPROSTIO: Dženkins je super lik!
Foto: Profimedia

Više nema pesme „Vrati konju glavu“

MAČVAN OPROSTIO: Dženkins je super lik!

Košarka -
Čarls je baš zavoleo Srbiju, stalno prati dešavanja u našoj zemlji. Znam ko ga je nagovorio na skandiranje protiv mene, jedva čekam da ga sretnem, kaže bivši as Partizana

Ili je voljen, ili ga mrze. Milan Mačvan! Koliko ga Grobari veličaju, toliko ga Delije ponižavaju.Tako je bilo ranije dok je igrao za Partizan, tako je i sada dok nosi dres milanskog Armanija. A jedan od onih koji su ga javno vređali jeste i njegov sadašnji saigrač, bivši košarkaš Zvezde, Čarls Dženkins.Prilikom proslave titule proletos, Amerikanac je u Pioniru pevao uvredljivu pesmu na račun povremenog reprezentativca Srbije, čiji slogan glasi „Vrati konju glavu, Mačvane“. Dženkins se posle toga izvinio tadašnjem rivalu, a kako Milan Mačvan sada gleda na to, rekao je za Mocart sport.

Nerazdvojni u Milanu

- Dženkins i ja se odlično slažemo. Kao što sam i video na snimku te situacije, njemu ne bi ni palo na pamet da peva tako nešto. To mu je rekao jedan naš igrač. Ja ne zaboravljam, a nadam se da ću se u budućnosti sresti s tim igračem. Dženkins je super momak, neko ko se sjajno uklopio u Srbiji. Vidim da i dan-danas prati dešavanja u našoj zemlji. S njim nemam problem - istakao je Milan Mačvan.Igre Partizana ove sezone, prema njegovim rečima, nisu preveliko iznenađenje jer je kao glavni cilj postavljen opstanak kluba na stabilnim nogama.- Pratim Partizan i vidim da nije laka situacija, pogotovo što se promenilo mnogo igrača. Ima mnogo mladih igrača kojima je potrebno vreme da stasaju. Neki prvi put sad moraju da budu lideri i igraju 20 i više minuta. Pored toga, Partizan nije imao ni sreće na nekim utakmica. Ovaj skor nije realan. Nadam se da će biti bolje. Ambicija kluba za ovu sezonu je bila da preživi, izmiri dugovanja i ponovo stane na noge. To bi svima trebalo da bude jasno, mada se i ja, kao i ostali navijači Partizana, uvek nadam dobrim rezultatima. Jednostavno, navikli smo na to - rekao je Mačvan za Mocart sport.Milan se uspešno i brže nego što se to očekivalo oporavio od povrede šake koju je zadobio početkom novembra na utakmici s Virtusom.Povreda prošlost- Krenuo sam pre nekoliko dana da radim s loptom. Moram da ojačam ruku i mišiće, to će me zaštititi od udaraca. Sve ide po planu. I dalje imam i terapije. Neke prognoze kažu da bih već za vikend mogao da budem u timu. Naravno, pitanje je koliko ću biti spreman, s obzirom na to da sam pauzirao četiri nedelje. Zadovoljan sam jer se vraćam brže nego što se očekivalo - istakao je on.

Armani u EvroligiNISMO SMELI DA IZGUBIMO OD CEDEVITEArmani ne igra baš dobro u Evroligi.- Kao tim smo igrali veoma promenljivo. Igrali smo dobro, na primer protiv Olimpijakosa kod kuće, ali smo i gubili u Milanu mečeve poput onog s Cedevitom.

Trener u MilanuNE PRIČA SE O VUJOŠEVIĆUItalijanski mediji prošlog meseca spekulisali su i o mogućoj smeni trenera Repeše. Pominjala su se razna imena, među kojima Simone Pjanidani, pa i Duško Vujošević.- Priče o smeni predstavljale su nagađanja novinara, a mi se nismo ni bavili tim stvarima. U klubu imaju poverenja u Repešu, napravio je novi tim. Imamo čak 10 ili 11 novih igrača i normalno je da ne može odmah sve da izgleda dobro - zaključio je Mačvan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track