SRPKINJE VLADAJU EVROPOM: Petrović najbolji strelac Evrolige, Milovanović treća u Evrokupu
Foto: Instagram

Fantastične na evropskoj sceni

SRPKINJE VLADAJU EVROPOM: Petrović najbolji strelac Evrolige, Milovanović treća u Evrokupu

Košarka -
Uporedo sa takmičenjem u muškoj Evroligi i Evrokupu, širom Starog kontinenta takmiče se i dame.

Kada je reč o zlatnim košarkašicama, onda su one više nego uspešne u svojim klubovima.

Nažalost, srpski klubovi su, pre svega zbog loše materijalne situacije, daleko od ovog takmičenja, ali možemo da se podičimo individualnim učincima, pre svih Sonje Petrović i Jelene Milovanović.

Sonja Petrović je u 2015. godini ostvarila jedinstven slučaj, postala je šampion Evrolige sa ekipom Praga, zatim i sa reprezentacijom Srbije uzela zlato na Evrobasketu. Na to je dodala i titulu i kup Češke.

Sonja Petrović, Foto: FibaEurope
Sonja Petrović, Foto: FibaEurope

U novoj pobedi svoje ekipe u Evroligi protiv Đirone iz Španije (68:43) Petrovićeva je učestvovala sa 12 poena, čime je postala vodeća košarkašica Evrolige po efikasnosti. Srpska reprezentativka ima prosek od 19 poena po utakmici, a najbliži pratilac je američka reprezentativka iz ruske ekipe Kursk Neneka Ogvumike sa 18.2 poena.

Jelena Milovanović je u Evrokupu trenutno treći strelac sa prosekom 21.5 poena po utakmici. Milovanović je obeležila četvrto kolo ovog takmičenja pošto je u pobedi turskog Orduspora nad Rigom iz Letonije 80:78 učestvovala sa 33 poena.

Jelena Milovanović, Foto: Fejsbuk Orduspor
Jelena Milovanović, Foto: Fejsbuk Orduspor

Fantastičnu nedelju u evrokupovima upotpunile su Sara Krnjić, Danijel Pejdž i Nevena Jovanović sa dabl-dabl učincima za svoje ekipe.

Sara Krnjić je za ekipu Šoprona u Evroligi postigla 18 poena, uz deset skokova, Danijel Pejdž je za francuski Burž na 12 poena dodala 11 skokova, a isti učinak imala je Nevena Jovanović za turski Edirne u Evrokupu - 12 poena i 11 skokova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track