CRVENO BELI PONOSNI NA SESTRE: I Zvezda ima svoje Dabovićke
Foto: Nebojša Mandić

Pojačanje iz Smederevske palanke

CRVENO BELI PONOSNI NA SESTRE: I Zvezda ima svoje Dabovićke

Košarka -
Aleksandra i Ivana Katanić počele da treniraju u Smederevskoj Palanci, a dolaskom na Kalemegdan ispunile su san

Crvena zvezda ima svoje sestre Dabović, ali se one prezivaju Katanić! Crveno-beli dres nose dve sjajne devojke iz Smederevske Palanke - Aleksandra i Ivana.Obe igraju na mestu plejmejkera, a starija Aleksandra je već sada perjanica ekipe.Zvezdašice od rođenja- Zajedno smo trenirale i igrale u Palanci i imale smo plan da gde god da odemo, da idemo zajedno. Ja sam došla u Crvenu zvezdu pre dve godine, a onda mi se pridružila i Ivana. Živimo i igramo zajedno, što je super - priča nam Aleksandra Katanić, a Ivana dodaje da su ispunile san jer su od malih nogu navijačice crveno-belih:- Kao klinke smo počele da navijamo za Zvezdu pošto je tata vatreni fan. Kod nas u kući su stalno praćene utakmice Zvezde, a eto, došlo je vreme da igramo za klub koji volimo.Igraju za SrbijuKao to obično biva, mlađa sestra uvek žarko želi da stigne i prestigne stariju, a njih dve otkrivaju da je u basketu jedan na jedan ponekad umelo da bude veoma žestoko.- Aleksandra je starija i duže je trenirala. Pomogla mi je da postanem sve bolja. Neka ona kaže da li sam je stigla. Ko zna, možda sam je i prestigla (smeh). Šalim se - priča Ivana, a Aleksandra otkriva simpatičan detalj:- Čim me je pobedila, odmah je zvala mamu da se pohvali! Što se tiče daljih planova, želimo da zaigramo za seniorsku reprezentaciju, naravno. Sada nastupamo za mladu i juniorsku nacionalnu selekciju. Verujemo da kasnije možemo da nastavimo karijere u nekom od evropskih klubova.

Dakle, svaka slučajnost sa Anom i Milicom Dabović je namerna!- Uh, to bi bilo super! Njih dve su zaista sjajne - kažu nam uglas.Vole Lazića i JovićaOduševljavaju ih igre muške ekipe Crvene zvezde, često su na utakmicama, a među igračima imaju svoje favorite:- Meni se najviše sviđa kako igra Branko Lazić jer gine na parketu - kaže Ivana, a Aleksandra ima drugi izbor:- Stefan Jović!Što se tiče košarkaških uzora, slažu se da je to iskusna Sonja Petrović, koja je bila u Zvezdi i od koje su mnogo naučile.

Sad su jačeĆIRIĆ I ČOLIĆ POJAČANJACrvena zvezda je u Basketlendu predstavila tim za ovu sezonu, pa tako i dve devojke koje su pojačale redove crveno-belih. Reč je o centru Jeleni Ćirić i beku Snežani Čolić.- Ovo je zaista veliki klub i veoma sam srećna što sam došla u Zvezdu - kaže Jelena, a Snežana dodaje: - Imam iskustva, poznajem trenera i verujem da ćemo, kada se uklopimo, doprineti rezultatima kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track