CRVENO-BELI U ISTANBULU: Maksimalno motivisano protiv vrhunskog Fenera!
Foto: Euroleague.net

Nastup Cirbesa pod znakom pitanja

CRVENO-BELI U ISTANBULU: Maksimalno motivisano protiv vrhunskog Fenera!

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u četvrtak u jutarnjim časovima za Istanbul gde ih u petak očekuje duel 9. kola Evrolige sa Fenerbahčeom

Crveno-beli se nalaze u seriji vrlo teških utakmica, a duel sa jednim od pretendenata za F4 i najviši plasman u Evroligi, predstavlja veliki izazov za ekipu Dejana Radonjića, koja je u prethodne dve runde pobedila Real i Himki. Ipak, trener crveno-belih upozorava da njegov tim očekuje protivnik koji je pokazao možda i najviše u prvoj fazi takmičenja, i koji je lako osvojio bodove u Beogradu, pobedom 74:60:

"Igramo protiv ekipe koja je u prvoj fazi takmičenja pokazala najviše i prva izborila plasman u TOP 16 fazu. Svesni smo da se radi o vrhunskom timu, naša publika i navijači su imali prilike da ih vide u Beogradu, gde su gotovo rutinski stigli do pobede, koja je mogla da bude izražena i većom razlikom. Ipak, okrenuti smo sebi, i ono što je prvo, da vidimo u kom sastavu ćemo igrati, jer sada imamo puno problema sa prehlađenim igračima i virusima. Ipak, u svakom slučaju, izaći ćemo maksimalno motivisani da odigramo dobar meč protiv vrhunske ekipe bez obzira na sve" rekao je trener Radonjić.

Prethodnih dana trener crveno-belih je imao dosta problema u trenažnom procesu zbog virusa i prehlada. Boriša Simanić je ostao u Beogradu, dok je Maik Cirbes koji takođe ima problema sa prehladom, otputovao sa ekipom u Tursku, a odluka o njegovom nastupu, i u kolikoj meri, biće doneta na sam dan utakmice, u zavisnosti od njegovog stanja.

Posle dva meseca odsustva zbog povrede, sa ekipom je ponovo Nemanja Dangubić, koji se tako vratio u tim nakon 4.oktobra i povrede na treningu pred put na utakmicu ABA lige u Zadru.

Sa druge strane, jedan od najiskusnijih, Marko Simonović očekuje da ekipa odigra borbeno i angažovano, ali ulogu favorita prepušta domačinu:

"Ne možemo, i nismo baš u situaciji da pretimo Fenerbahčeu,niti to može bilo ko, posebno ne u Istanbulu. Idemo tamo da odigramo maksimalno angažovano, da damo maksimum, i da vidimo šta možemo da izvučemo iz te utakmice. Nadam se dobrom meču, podigli smo formu,posebno u odnosu na prvu utakmicu sa njima u Beogradu, sada smo i kompletniji, pa ćemo videti kako će se odvijati situacija na terenu" rekao je iskusni igrač crveno-belih.

Ekipa će do utakmice u "Fenerbahče Areni" jednoj od najlepših dvorana u Evropi, trenirati u četvrtak uveče, i petak prepodne.Meč u Istanbulu igra se u petak od 20.45 časova, povratak ekipe u Beograd, zakazan je za subotu pre podne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track