KRIVE MU SUDIJE: Evo zašto Svetislav Pešić veruje da je zaslužan za uspeh Zvezde
Foto: Saša Pavlić

Ne oseća se kao luzer

KRIVE MU SUDIJE: Evo zašto Svetislav Pešić veruje da je zaslužan za uspeh Zvezde

Košarka -
Trener minhenskog Bajerna Svetislav Pešić posle poraza od Crvene zvezde u Evroligi bio je nezadovoljan suđenjem, ali je porucio da je trijumf crveno-belih u Beogradu bio zaslužen.

"“Zasluženo je Zvezda pobedila i tu nema dileme. Odigrali su odličnu odbranu u finišu, pogađali čudesne trojke. Dali smo maksimum, ali je Gudurić pogodio dve trojke, uz jednu Jovića, u finišu. Ne osećam se kao gubitnik ili 'bed luzer', još nismo na visokom nivou. Nema polemike da smo oštećeni, čudno je kako ekipa koja juri rezultat ima samo tri faula u poslednjoj četvrtini”, rekao je Pešić.

Bivši trener Zvezde dodao je da su njegovi košarkaši pokazali karakter, uprkos eliminaciji iz najjačeg evropskog takmičenja. “

"Uvek volim da Zvezda pobedi, ali večeras sam bio na klupi Bajerna. Drago mi je što je Zvezda u ovom momentu, vidim da se košarkaška publika vratila…. Međutim, žao mi je što kriterijum suđenja nije bio onakav kakav bi trebalo"”, kazao je Pešić.

Prema njegovim rečima, i on sam, a i igrači Bajerna imaju zasluge za plasman Crvene zvezde u Top16 fazu Evrolige.

"“Pomalo sam zaslužan što se Zvezda oporavila, jer sam svojevremeno bio na početku ovog projekta. Verovatno sam zaslužan i za sadašnji plasman u Top16 jer smo poraženi u Minhenu, posle čega se sve promenilo. Tada su pogađali Miler, Rebić, Simonović... Posle su pobeđivali Real, Himki, a šta dalje mogu da urade mnogo će zavisiti od narednih rivala"”, zaključio je Pešić.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras minhenski Bajern sa 85:76 i drugu godinu zaredom igraće u Top16 fazi Evrolige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track