TADIJA DRAGIĆEVIĆ: Oprostio sam Zvezdi više od 150.000 evra
Foto: Dado Đilas

Ne krije za koga navija

TADIJA DRAGIĆEVIĆ: Oprostio sam Zvezdi više od 150.000 evra

Košarka -
Iz ljudskih razloga crveno-belima sam pre pet godina oprostio dug, ali nisam pravio šou od toga, poručio krilni centar Budućnosti

Košarkaš Tadija Dragićević (29) ove sezone blista u dresu podgoričke Budućnosti, ali ne zaboravlja Crvenu zvezdu, u kojoj je ponikao.Crveno-beli su i dalje njegov najomiljeniji klub, kojem je i oprostio dug u visini od 150.000 evra, ali bi karijeru voleo da završi u Čikago Bulsima, koji su ga draftovali pre nekoliko godina. Oni i dalje polažu pravo na njega. Takođe, Dragićević je u razgovoru za sajt ABA lige odbacio bilo kakvu mogućnost prelaska u Partizan.U vašoj bogatoj karijeri sigurno vam je jedan od klubova ostao najbliži srcu iako ste profesionalac. O kom klubu se radi?- Naravno, to je Zvezda! Najlepše trenutke u karijeri proveo sam tamo.Da li je istina da ste Crvenoj zvezdi oprostili dug od 150.000 evra kad ste 2010. godine otišli u Romu?- Jesam oprostio i više od te sume, najviše iz nekog ljudskog razloga i poštovanja prema klubu koji mi je dao mnogo toga, iako je bilo i nekih ružnih stvari. Zvezdu volim od malih nogu. Ali nikada se nisam udarao u grudi, isticao na sva usta i pravio šou od toga.Da li biste ikad igrali za Partizan u slučaju da dobijete ponudu?- Iskreno, ne bih! U svakom slučaju, mnogo poštujem Partizan i njegovu ogromnu veličinu. U Zvezdi sam proveo mnogo godina, afirmisao se kao igrač i bio njen kapiten, tako da ta opcija ne ide.Sa kojim saigračem vam je bilo najlakše da igrate i zašto?- Izdvojio bih dvojicu. Sa Omarom Kukom u Zvezdi napravio sam najbolju sezonu u karijeri sa 22 godine. I sada smo ponovo zajedno u Budućnosti, posle sedam godina. Naravno, tu je i Milan Gurović. Gurke legenda!Koja vam je najdraža pobeda u karijeri?- Protiv Reala sa Zvezdom u Pioniru, protiv Turske u finalu (Izmir) i zlato, i opet jedna Zvezdina, protiv Uniksa pre dve godine u Areni. To je bilo nestvarno.

IstanbulSEMIH ERDEN KAO BRATKoje vam je najbolje iskustvo iz inostranstva?- Dok sam igrao za Efes, u Istanbulu je bilo fenomenalno. Veliki klub i veliki igrači. Upoznao sam grad dosta brzo zahvaljujući Semihu Erdenu. Veliki čovek i brat!

Voli tatuTETOVIRAM SE GDE GOD ODEMKoliko tetovaža imate i šta vam one znače?- Desetak. U gradovima gde sam igrao i gde sam imao mnogo lepe trenutke, tu sam i radio tetovaže. Dosta sam pobožan, tako da su tetovaže u tom značenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track