VELIKO PRIZNANJE ZA SELEKTORKU SRBIJE: Marina Maljković najbolji trener na svetu!
Foto: Saša Pavlić

Najbolja u struci

VELIKO PRIZNANJE ZA SELEKTORKU SRBIJE: Marina Maljković najbolji trener na svetu!

Košarka -
Specijalizovani portal za žensku košarku "Just womens basketball" proglasio je selektorku reprezentacije Srbije Marinu Maljković za najboljeg trenera na svetu!

Maljkovićeva, šampionka Evrope sa nacionalnim timom Srbije, je osvojila 51 odsto glasova u konkurenciji velikih imena kao što su trener šampiona WNBA Minesote Links Šeril Riv, Natalija Hejkova trener prvaka Evrolige i Češke Praga i selektor Španije i prvak Kine sa ekipom Šanksi Lukas Mondelo.

O nadmoći Marine Maljković dovoljno govori podatak da je imala više glasova nego svi ostali konkurenti zajedno, među kojima je Natalija Hejkova zauzela drugo mesto sa 27 odsto glasova, Lukas Mondelo treće sa 12 odsto i Šeril Riv četvrto sa 10 odsto glasova.

U izboru ovog renomiranog portala reprezentativka Srbije Sonja Petrović zauzela je drugo mesto u izboru za najbolju košarkašicu na svetu sa respektabilnih 28 odsto glasova. Najbolja igračica na svetu je Maja Mur, članica šampiona WNBA Minesote Links sa 41 odsto, treća je Elena Dele Done, članica WNBA ligaša Čikago Skaj, a četvrta sa 4 odsto reprezentativka Španije Leticija Romero.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja