MOKA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Slavnić opleo po Čoviću, Ražnatoviću i Đorđeviću
Foto: Dragana Udovičić

Što na um, to na drum

MOKA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Slavnić opleo po Čoviću, Ražnatoviću i Đorđeviću

Košarka -
Košarkaški trener Zoran Moka Slavnić, kao i uvek, govorio je otvoreno o Crvenoj zvezdi, Mišku Ražnatoviću, reprezentaciji...

"Zvezda je privatni klub. To uopšte nije loše. Znate kako se kaže, 100 babica - kilava deca. Dolaskom Čovića, Zvezda je napravila veliki pomak i danas je jedan od 16 najboljih klubova Evrope. Međutim, limitiranost sveukupne mogućnosti za pomoć je kod njega evidentna, ali on ne želi to da menja. Najvažnije mu je da bude glavni, da okupi oko sebe inferiorce, pogotovo to govorim za upravu. Obično u takvoj trci moraš da izgubiš, jer to je isto da tim od devet igrača igra protiv tima sa 12. Mogu da se drže, ali na kraju će da izgube", počeo je Slavić pričom o svom nekadašnjem klubu i dodao:

"Zbog pojedinaca nikada neću da zamrzim Crvenu zvezdu. Tačno je da su me vakcinisali pre nekoliko godina da ne padam u trans kada izgube i na tome im hvala. Sad potpisujem da ovakva vrsta rukovođenja na duge staze neće doneti uspeh. Zvezda je institucija da bi bila pod stegom jednog čoveka, ali u Srbiji je sve moguće".

Pomenuo je Moka i čuvenog košarkaškog menadžera i prvog čoveka Mega Leksa Miška Ražnatovića.

"Taj čovek je u klasičnom sukobu interesa, jer je vlasnik kluba i menadžer mnogim igračima koji igraju u drugim klubovima. On je pogrešno namazan samo za sebe, a vrlo uticajan u srpskoj košarci, što je pogubno i svakodnevno vidimo te posledice".

Moka smatra je da je četvrto mesto sa poslednjeg EP veliki neuspeh.

"Četvrto mesto na EP je veliki neuspeh. Selektor je na početku priprema najavljivao zlato, zatim u toku prvenstva medalju, a na kraju smo ostali bez ičega. Na početku priprema bilo je: av, av av, a na kraju: mjau, mjau, mjau. Biće velika katastrofa ako se ne plasiramo u Rio, medalja sa Svetskog prvenstva biće u potpunosti obezvređena. Nadam se da se to neće desiti, ali i ako se desi, nećemo prestati da se bavimo košarkom, ali nećemo biti više tako važni.", rekao je Zoran Slavnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track