TIJANA AJDUKOVIĆ U KURIRU: Sonji želim momka, Sari da snimi pesmu
Foto: Dragan Kadić

Intervju, košarkapšak evropska šampionka

TIJANA AJDUKOVIĆ U KURIRU: Sonji želim momka, Sari da snimi pesmu

Košarka -
Srpska košarkašica nada se nastavku serije dobrih rezultata s reprezentacijom, koja je u 2015. godini ostvarila istorijski uspeh osvajanjem titule prvaka Evrope

Prvakinja Evrope u košarci Tijana Ajduković odgovarala je na brza pitanja Kurira. Odgovori su bili veoma zanimljivi, a ona se odlično snašla u ulozi ispitanika.Koja su ti prva sećanja na Novu godinu?- Novogodišnji praznici me definitivno asociraju na kuću i porodična okupljanja. Pošto godinama igram u inostranstvu, to je onaj period kada smo svi zajedno i uživamo. Pokloni... Sve što ide uz to.Vidimo da imaš kapicu Deda Mraza, kakva su tvoja iskustva sa dekicom bele brade?- Oduvek sam volela Deda Mraza, nisam od onih koji su plakali.Pamtiš li neki poklon?- Slatkiši, to me najviše raduje. Bilo je svega, pa i košarkaška lopta.Spadate u red najprijatnijih iznenađenja u 2015. godini. Da li ste i vi bile iznenađene osvajanjem titule evropskog prvaka?- Jesmo. Išle smo na medalju, godinama unazad smo radile za to i verovale smo da možemo, ali zlatom smo iznenadile i sebe.Da li ste u karijeri imali bolji osećaj od onog na pobedničkom postolju?- Definitivno ne. To je najveći uspeh u mojoj karijeri.A hoće li za osam meseci osećaj biti bolji?- Nadam se, iskreno se nadam.Realnost kaže da je teško osvojiti zlatnu medalju. Čime bi ti, ne kao košarkašica, nego kao Tijana, bila zadovoljna?- Lično bih bila zadovoljna kada bih znala da smo dale sve od sebe, pa koji god rezultat da nam to donese na kraju. Verujem da možemo daleko da doguramo.Da li će Amerika biti najteži protivnik?- Zajedno sa Australijom.Šta ste pisali Deda Mrazu?- Ne znam šta da poželim jer mi se najveća želja ostvarila letos. Zapravo, mnogo zdravlja i sreće meni, mojim najbližima, svima...Šta biste poželeli Sari Krnić?- Da snimi jednu pesmu jer je ona poznata pevačica u našoj ekipi.A, recimo, Sonji Petrović? (Sonja je prisutna za vreme ispitivanja.)- Sonji jednog momka u novoj godini, valjda se neće naljutiti (osmeh).* Sonjin komentar je: „Samo jednog?“A Marini Maljković?- Marini? Marini želim medalju u Riju!

Lična kartaDAMA OD 196 CMDatum rođenja: 3. jun 1991.Mesto rođenja: Bačka TopolaVisina: 196 centimetaraKarijera: Spartak Subotica, Hemofarm, Parma, Pink Pešči, Kataržinki Torun, USK PragReprezentacija:zlato na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2015.srebro na Mediteranskim igrama u Peskari 2009.bronza na Evropskom prvenstvu U20 u Italiji 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track