MILAN GUROVIĆ: Fener je NBA ekipa!
Foto: Saša Pavlić

Crvena zvezda upisala treći poraz zaredom

MILAN GUROVIĆ: Fener je NBA ekipa!

Košarka -
Dalipagić i Gurović tvrde da su košarkaši crveno-belih izgoreli pod imperativom pobede u meču protiv Fenerbahčea

Srpski košarkaški šampion odavno nije vezao tri poraza u nizu, ali naše igračke legende Dražen Dalipagić i Milan Gurović ne vide u crnoj seriji košarkaša Crvene zvezde razlog za priče o krizi, iako je otpor Fenerbahčeu bio razočaravajuće slab.Bio je to treći neuspeh crveno-belih posle Cedevite i Anadolu Efesa. Crvena zvezda je u dupke punom Pioniru poražena od Fenera rezultatom 65:88.Čuveni Praja veruje da bi već sutra isti rivali odigrali potpuno drugačiju utakmicu, neizvesniju.- Ne treba da se lažemo, jer, ruku na srce, Fenerbahče je veoma jak i kvalitetan tim s trenerom kao što je Željko Obradović. Ipak, razlika u kvalitetu nikako ne odgovara postignutom rezultatu. Već sutra da igraju, bila bi to drugačija utakmica, u kojoj Crvena zvezda ne bi bila onako ubedljivo poražena - kaže Dalipagić za Kurir i nastavlja:- Bilo je očigledno da su izašli pred Fenerbahče pod tremom, da ih je to opterećenje sputavalo u igri, ali postojalo je i nekoliko detalja koji ne smeju da se ponavljaju u budućnosti. Reč je zakucavanjima Jana Veselog iz odbojke, i to nekoliko puta. Bez obzira na ovu malu seriju poraza, nema govora o krizi.

Punio Zvezdu teška srca... Pero Antić u duelu sa Vladimirom Štimcem
Punio Zvezdu teška srca... Pero Antić u duelu sa Vladimirom Štimcem

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, danas trener Milan Gurović veruje da je kod crveno-belih u pitanju prolazna slabost.- Fenerbahče je i u Pioniru pokazao da je jedan od favorita za osvajanje Evrolige, praktično NBA u malom, jer ga čine asovi koji su igrali u najjačoj ligi i oni koji će uskoro biti tamo, poput našeg Bogdana Bogdanovića. Sad je lako praviti se pametan, međutim, moja zamerka se odnosi samo na situacije kod zagrađivanja koša. Nisu smeli da dozvole toliki broj ofanzivnih skokova uprkos kvalitetima Veselog, koji je visok i izuzetno mobilan - zaključio je Gurović.

OptimizamGUROVIĆ: NIJE GOTOVOSagovornici Kurira imaju različite poglede na domete crveno-belog tima u nastavku Evrolige.- Nije realno da se od ove ekipe traži plasman među osam najboljih timova - smatra Dalipagić, dok Gurovića tvrdi:- Nema krize jer da je Zvezda dobila s pola koša Efes i Cedevitu, niko ne bi govorio o igri. Ništa nije gotovo. Ostalo je još dovoljno mečeva da se popravi položaj na tabeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track