(VIDEO) ZBOG NJIH SMO USTAJALI NOĆIMA: Ovako danas izgledaju članovi legendarnog tima Sakramenta
Foto: Profimedia

Samo je titula falila

(VIDEO) ZBOG NJIH SMO USTAJALI NOĆIMA: Ovako danas izgledaju članovi legendarnog tima Sakramenta

Košarka -
Vlade Divac, Peđa Stojaković, Kris Veber, Dag Kristi, Majk Bibi, Bobi Džekson Skot Polard i saigrači bili su ljubimci svih u Srbiji, kada su se od 2002 do 2004 godine tri puta uzastopno borili za NBA prsten.

Lekersi su tri godine uzastopno zaustavljali "kraljeve" na putu ka tituli, a posebno je bilo teško 2002. godine kada je serija završena sa 4:3 za tim iz Los Anđelesa.

"Sa jedne strane, možda smo i nesrećni jer smo igrali u tom periodu kada su igrali Šakil i Kobi. To su bila dva najbolja igrača na tim pozicijama tih godina. Ipak, lično, svako od nas kretao je od samog sebe i u sebi tražio razloge neuspeha, u greškama koje smo pravili i u svemu smo mogli da uradimo, a nismo. Šta god da smo posle toga uradili i osvojili, vraćamo se u taj period i žalimo što nešto nismo uspeli", ispričao je nedavno Predrag Stojaković. .

Sakramento ne pamti da je pre i posle tih godina u gradu igrao bolji i voljeniji tim.

"Sve se toj ekipi brzo izdešavalo. Svi smo došli u sezoni 1998/99 i od ekipe koja nije imala ciljeve postali smo pravi NBA tim. Došli su Veber, Divac, par slobodnih agenata i brzo smo počeli da igramo dobru košarku i osetili da možemo da dostignemo vrhunac. Brzo je došla i hemija. Divac je imao tu harizmu i pomogao nam da budemo kao jedan. Kasnije smo jedni druge korigovali da bismo došli do određenog nivoa, reća je popularni Peđa".

Tih godina svaki ljubitelj košarke u Srbiji znao je imena većine Kingsa, a 2005. godine vecina njih je bila na oproštaju Vlada Divca u Beogradu i Prijepolju.

Evo kako danas izgledaju Kristi, Stojakofvić, Džekson i Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track