NIKOLA REBIĆ ZA KURIR: Preko TV pokušavam da pokupim fore iz NBA lige
Foto: Saša Pavlić

Zvezdin plej sinoć se dokazivao selektoru Đorđeviću

NIKOLA REBIĆ ZA KURIR: Preko TV pokušavam da pokupim fore iz NBA lige

Košarka -
Nemam idole, želim da budem svoj, kaže mladi košarkaš Nikola Rebić, koji je ove sezone u Evroligi postigao nekoliko bitnih poena za važne pobede crveno-belih

Iako mu je tek 20 godina, Nikola Rebić odlučio je nekoliko Zvezdinih utakmica u prvoj fazi Evrolige.Njegovo vreme tek dolazi, kako u klupskoj karijeri tako i u reprezentativnoj, a pozitivno mišljenje o mladom igraču crveno-belih ima i selektor Aleksandar Đorđević, na koga je Rebić sinoć udario u Evroligi.U razgovoru za Kurir talentovani košarkaš govorio je i o nesportskim stvarima, pa je tako otkrio da mnogo voli Beograd. Naime, on je, pored tim menadžera Zvezde Nebojše Ilića, jedini u klubu rodom iz glavnog grada Srbije.Koliko ti znači to što si iz Beograda?- Volim Beograd, ponosan sam na to što sam iz ovog grada. Većina igrača s kojima sam igrao dosad došla je iz drugih gradova. Evo, sad kad malo razmislim, svi osim Nebojše Ilića i mene došli su odnekud. Dosta sam vezan za ovaj grad - poručio je Rebić i dodao:- Obožavam da prošetam Kalemegdanom, tu je naravno i kej. Ne bih mogao da zamislim svoj život bez Beograda. Ovde ima bezbroj mesta za izlazak, ima dosta dešavanja u kojima smo i mi mladi uključeni.S obzirom na to da si iz Beograda, da li te tvoji drugari iz kraja redovno prate na utakmicama?- Oni su stalno uz mene. Mnogo mi znači njihova podrška. Uvek kad pobedimo, odmah se javljaju, čestitaju, postavljaju slike na društvene mreže, i to mi je još jedan dodatni motiv da budem još bolji.Koliko si ti zadovoljan 2015. godinom?- Niko nije očekivao ovakvu sezonu, kao tim smo ostvarili odlične rezultate, ali isto tako i ja mogu biti zadovoljan šta sam uradio u ovoj godini. Svi dišemo kao jedan, i to je nešto što mi još više znači. Mnogo učim od starijih kolega. Nadam se da sam iskoristio minutažu u Evroligi i ABA ligi koju mi je dao trener.Kakva su ti očekivanja od ove godine?- Biće teško da ponovimo 2015. jer, kako kažu, teže je braniti titulu, nego je osvojiti. Na nama je da dokažemo koliko vredimo kao ekipa. Svi žele da nas pobede, i to treba da nam bude dodatni motiv. Mislim da s ovakvom energijom možemo sve da uradimo.Da li imaš uzore u košarci?- Nemam neke posebne idole. Pokušavam da budem svoj. Pratim NBA ligu, tamo ima dosta igrača koja mi se sviđaju, volim njihov stil. Preko TV pokušavam da uhvatim neke fore i, ako je moguće, primenim ih.

Želi novi pehar... Nikola Rebić
Želi novi pehar... Nikola Rebić

Prioritet u 2016.ZDRAVLJE NA PRVOM MESTUŠta bi sebi i svojim saigračima poželeo u 2016. godini?- Pre svega zdravlje, jer bez njega nema drugih želja. Ako si zdrav, sve možeš da uradiš, u suprotnom, sve je mnogo teže. Naravno, i da nastavimo da ostvarujemo ovako dobre rezultate.

Evroliga izazovŽELIM DA OSTAVIM TRAG U ZVEZDIGde bi više voleo da igraš - u NBA ili u evropskoj košarci?- Moja želja je da jednog dana zaigram za neki od klubova iz evropskog vrha. Međutim, to je još daleko, sad sam fokusiran na Zvezdu i na to da prvo ovde dokažem da vredim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja