LEO VESTERMAN ZA KURIR: Dule, ćale, biću tvoj prevodilac!
Foto: Profimedia

Opet s Vujoševićem

LEO VESTERMAN ZA KURIR: Dule, ćale, biću tvoj prevodilac!

Košarka -
Obradovala me je vest da će Vujošević preuzeti kormilo mog Limoža. Srpski nisam zaboravio, pa ću se truditi da pomognem koliko mogu, kaže Leo za Kurir

Dolazak Duška Vujoševića u Limož posebno je obradovao Lea Vestermana, nekadašnjeg plejmejkera Partizana, koji je priznao da nije očekivao da će mu Dule ponovo biti trener.Vesterman je u crno-belom taboru pod Vujoševićevom palicom znatno napredovao i dogurao do reprezentacije Francuske, a od Partizana se oprostio emotivnim pismom u kojem je naglasio da je Duleta smatrao drugim ocem. Posle godinu i po putevi su im se ponovo ukrstili, a pored Lea, Vujošević će imati još jednog bivšeg igrača u timu - Boa Mekejleba, s kojim je uspeo da ode na fajnal-for u Parizu 2010. godine.

Odlično smo sarađivali

- Jeste, Dule nam je bio kao otac, tako nas je tretirao. Zbog toga sam se baš obradovao kad sam čuo da će biti trener Limoža. Iskreno, mislio sam da više nećemo raditi zajedno. Baš sam srećan i jedva čekam da ga vidim - kaže Leo Vesterman.Poznato je da Vujošević od stranih jezika govori italijanski i donekle španski, pa će Leo dobiti novu ulogu - biće i prevodilac na treninzima i utakmicama.Inteligentna osoba- Ha-ha, pa nema problema. Kao kapiten tima imam taj zadatak, posebno što i dalje govorim srpski s Hajkom Šafarcikom, koji je igrao kod Pešića, i on zna ponešto. Dule dolazi u nezgodnom trenutku, na pola sezone, a rezultati nisu sjajni. On je najinteligentnija osoba koju sam upoznao, verujem da će uspeti da nas vrati u pobednički kolosek, a pomoći ću koliko mogu.
Stiže im Dule... Navijači Limoža
Stiže im Dule... Navijači Limoža

I Lovernj se radujeSREĆAN SAM ZBOG LEA I DULETA!Oduševljenje zbog Vujoševićevog dolaska u Francusku nije krio ni Žofre Lovernj, koji je svestan da bi bez crno-belih o NBA ligi, verovatno, mogao samo da sanja.- Veoma sam srećan što će moj prijatelj Leo ponovo sarađivati s Duletom - napisao je krilni centar Denver Nagetsa na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track