PRAVE TIM OD SRPSKIH IGRAČA: Kosovo zove Dejana Muslija
Foto: Saša Pavlić

Alarmantno

PRAVE TIM OD SRPSKIH IGRAČA: Kosovo zove Dejana Muslija

Košarka -
Košarkaški savez tzv. republike računa na igrače koji su rođeni na njenoj teritoriji, a veoma im je zanimljiv naš centar koji blista u Španiji

Košarkaška reprezentacija Kosova igraće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine, a tamošnji savez će u nacionalni tim pozvati i srpskog centra Dejana Muslija!Ciljaju EP 2017.Povremeni reprezentativac Srbije član je španske Manrese, u kojoj blista i trenutno je jedan od najboljih igrača ACB lige. Košarkaški savez tzv. republike Kosovo igra na kartu da će FIBA zbog specifične situacije i razvoja košarke dozvoliti prelazak nekih košarkaša koji su već nastupali za druge nacionalne selekcije. Sada će verovatno KS Kosova pokušavati da uspostavi kontakte sa još nekim igračima koji su rođeni na prostoru pokrajine.- Nadam se da ćemo imati jak tim, već smo počeli da kontaktiramo s pojedinim igračima - otkrio je selektor kosovske reprezentacije Arben Krasnići.Dejan Musli kaže da nije bilo direktnog kontakta s njim.- Čuo sam nešto o tome od menadžera, ali niko nije direktno kontaktirao sa mnom. Ma nemam uopšte komentar na to! Igrao sam za sve selekcije Srbije, čak i u kvalifikacijama. Trenutno sam okrenut klupskim obavezama i samo razmišljam da zadržim ovaj nivo igre u španskoj ligi - kaže Musli, a na pitanje da li očekuje poziv selektora Ðorđevića za kvalifikacione mečeve za OI, odgovara:- To je pitanje za njega.Dejan nije jediniDejan je kao član mlađih selekcija reprezentacije Srbije bio dominantan igrač na svojoj poziciji u Evropi. Dogurao je i do seniorskog dresa „orlova“, ali ga selektor Saša Ðorđević nije zvao u tim za minulo Evropsko prvenstvo. Međutim, kako je u Španiji prosto eksplodirao, Dejan će sigurno biti ozbiljan kandidat za ekipu koja će preko kvalifikacija pokušati da izbori vizu za Olimpijske igre.

PriznanjePRVI SRBIN U ŠPANIJI MVP MESECADejan je u oktobru prošle godine postao prvi igrač koji je dobio priznanje za najkorisnijeg igrača meseca ACB lige. Tada je u proseku beležio 14,7 poena, devet skokova, dve asistencije. Takođe, imao je skoro dve ukradene lopte po utakmici uz 1,3 blokade i 4,3 iznuđena faula protivnika, zbog čega su ga novinari ocenili sa 25,3 poena.Trenutno je u MVP trci cele sezone od Muslija bolji samo Janis Burusis, centar Laboral Kuće.

Slično i u fudbaluVOKRI HTEO KRASIĆA I BIŠEVCAPredsednik nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri pre tri godine je takođe razmišljao o pozivanju Srba Miloša Krasića i Milana Biševca.- Zvaćemo sve nealbance koji imaju pravo nastupa za Kosovo, kao što su to Miloš Krasić i Milan Biševac. Bolje je da igraju za Kosovo nego da sede na klupi u drugim reprezentacijama - rekao je Vokri.Međutim, sve je ostalo na nivou Vokrijeve puste želje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track