TODORIĆ ODGOVORIO PESNIKU: Ršumović greši, moj otac je bio zvezdaš!
Foto: Saša Pavlić, Nebojša Mandić

Replika

TODORIĆ ODGOVORIO PESNIKU: Ršumović greši, moj otac je bio zvezdaš!

Košarka -
NA KORAK Potpisao sam pristupnicu za crveno-bele, ali tada je kod njih bila velika konkurencija na mojoj poziciji, pa sam otišao u Partizan, i nisam pogrešio, rekao je Dragan Todorić

Kao član Uprave Crvene zvezde išao sam u Kraljevo da dovedem Ducija Simonovića i Dragana Todorića na Mali Kalemegdan. Toša mi je rekao da mora da pita tatu, koji je poručio da kompletna porodica Todorić navija za Partizan i da njihov sin može samo u taj klub - rekao je legendarni pesnik Ljubivoje Ršumović na proslavi 71. rođendana Crvene zvezde.To više nego zanimljivo izlaganje bilo je povod da Kurir pozove sadašnjeg sportskog direktora i legendu Partizana.- To nije tačno. Moja cela porodica navijala je za Crvena zvezdu. Otac mi je bio ortodoksni zvezdaš, tako da to sigurno nije istina - počinje priču Dragan Todorić za Kurir.Ne seća se Todorić da li je baš Ršumović dolazio po njega.- Verovatno jeste, ali ne mogu sada svih da se setim. Znam da je pokojni Sveta Dragojlović poslednji dolazio po mene.Imao je legendarni igrač i funkcioner Partizana kao junior na stolu ponudu kluba s Malog Kalemegdana. Čak je stavio i svoj paraf.- Da, postojala je ponuda. Potpisao sam i pristupnicu za Zvezdu. Međutim, tada je kod njih bila veliki konkurencija na mesto na kojem sam igrao. Tu su bili Slavnić, Rakočević... Odlučio sam da mi je bolje da idem negde gde ću igrati, a bilo je mnogo ponuda.Ne žali Todorić zato što nije otišao na Mali Kalemegdan. Naprotiv.- Ispostavilo se da sam doneo odličnu odluku. Posle šest meseci i juniorskog prvenstva Evrope zvao me je Ranko Žeravica da dođem u Partizan. Kompletna priča me je odmah privukla. Nisam razmišljao nijednog trena i odmah sam prihvatio ponudu. Nisam pogrešio - zaključuje Dragan Todorić.

Cvele, Duci, Moka...MOĆNI TIM ZVEZDENa terenu Vladimir Cvetković, Dragan Kapičić, Duci Simonović, Zoran Slavnić... Kakva je to samo ekipa bila. Simonović je u Zvezdu došao iz Kraljeva, gde je igrao zajedno s Draganom Todorićem.- Zna se šta je i ko bio Duci Simonović. Izuzetan tim imala je tada Zvezda - priseća se Todorić.U sezoni 1968/69. Zvezda je osvojila titulu koju je čekala ravno 13 godina. Tim je s klupe tada predvodio Milan Bjegojević, koga su kasnije nasledili Bratislav Ðorđević i potom profesor Aleksandar Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track