POLICIJA (NE)PRIVODI VUJOŠEVIĆA: Bivšem treneru Partizana u petak suđenje po tužbi dve Crvene zvezde
Foto: Saša Pavlić

Odbijeno odlaganje ročišta

POLICIJA (NE)PRIVODI VUJOŠEVIĆA: Bivšem treneru Partizana u petak suđenje po tužbi dve Crvene zvezde

Košarka -

Bivšem treneru Partizana Dušku Vujoševiću u petak ističe rok za privođenjem, a po tužbi Crvene zvezde sa Malog Kalemegdana i Crvene zvezde iz Stjepana Supanca.

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, policija je dobila nalog da 8. aprila privede bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića zbog tužbe dva kluba Crvene zvezde, iako je on mesecima u Francuskoj.

Vujošević je preko advokata pokušao da izdejstvuje odlaganje ročišta, međutim sudija to nije prihvatio.

"Tražili smo odlaganje ročišta za jun, kada će se Vujošević vratiti u Srbiju, ali sudija to nije prihvatio insistirajući da se privede 8. aprila. Vujošević u sred posla u Francuskoj ni teoretski ne može da se pojavi. Sve je pomalo neobično, najblaže rečeno. Zahtev za privođenjem nije povučen, to je najviše što mogu da vam kažem. Ostaje da sačekamo da vidimo da li će se odluka, ipak, sprovesti", rekao je Vujoševićev advokat Ilija Dražić.

Kada je pravni zastupnik Vujoševića tražio odlaganje ročišta, bio je glatko odbijen. Nije prihvaćeno ni izuzeće sudije jer je odredio privođenje bez pristupanja ročištu za mirenje.

"Nema osnova za privođenje, to je suprotno propisima. Ukoliko se osumnjičeni ne pojavi na ročištu za pomirenje, jedina posledica može biti zakazivanje glavnog pretresa, a nikako privođenje. Tako je u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku", obajsnio je Vujoševićev advokat.

Duško Vujošević za Kurir je objasnio celu situaciju.

"Svi znaju kakav je sukob u pitanju. A i poznato je ko je u pravu. Kad me je Čović tužio, u konsultaciji s advokatom podneo sam protivtužbu. Kasnije je došlo do povlačenja tužbi između nas, ali je ostala tužba Crvene zvezda iz Železnika i Crvene zvezde iz Beograda, a za tu tužbu tada nisam znao. Ona je na istim osnovama kao i ona Čovićeva. Ja sam o Zvezdi iznosio stvari koje su bile aktuelne i za koje sam smatrao da javnost treba da ih zna. U tužbi sada pominju da sam srozavao ugled kluba i smanjio kreditnu sposobnost, a bili su u blokadi."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track