HAPSILI DELIJE I U SREDNJOJ ŠKOLI: U Zagrebu privedeno 158 navijača, od toga 143 pristalice Zvezde
Foto: Printscreen

Bilans haosa u Zagrebu

HAPSILI DELIJE I U SREDNJOJ ŠKOLI: U Zagrebu privedeno 158 navijača, od toga 143 pristalice Zvezde

Košarka -

Zagrebačka policija je uoči, za vreme i nakon evroligaške utakmice između košarkaša Cedevite i Crvene zvezde privela ukupno 158 navijača, od čega 143 gostujućih te 15 domaćih.

Opsadno stanje vladalo je tokom popodnevna i večeri u Savskoj ulici. Marice pod rotacijama blokirale su prilaze dvorani, pretresi su bili rigorozni. Ranije su huligani, povukli kočnicu u vozu iz Ciriha za Zagreb. Iskočili su iz vagona u blizini Draženovog doma i razbežali se.

Veća grupa uhapšena je u Badalićevoj ulici, a problema je bilo u i Klaićevoj ulici kod srednje tehničke škole Tesla. Očevici tvrde da su tri navijača Zvezde upala u prostor škole, vikala i vređala. Iz zagrebačke policije je potvrđeno da je primljena dojava iz škole u Klaićevoj, ali da navijače tamo nisu zatekli. Učenici ipak svedoče kako je interventna policija svladala i privela ratoborne navijače.

Na tribinama Draženovog doma okupilo se oko 30 navijača Dinama, raštrkanih po tribinama, te 20-ak navijača Zvezde. U incidentu koji se dogodio u prvom poluvremenu učestvovao je jedan domaći navijač, te jedan gostujući (1991.). Domaći navijač je jutros izašao pred sudiju za prekršaje, dok je gostujući pušten nakon informativnog razgovora.

Kurir / Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track